ALDE și PSD au organizat propria „recepție” de 1 Decembrie, cu țuică, brânză și cârnați

Publicat: 01/12/2016, 15:57
Actualizat: 30/03/2019, 02:30

„Beți un ceai și să mâncați o bucățică de pâine cu brânză și ceapă, așa cum este obiceiul la români. (…) Având în vedere că este campania electorală, mi-ar fi făcut mare plăcere și nouă, și colegilor de la PSD să facem o sărbătoare la care să participle cât mai multă lume. Cum există anumite reglementări stricte în această privință și nu vreau să fim acuzați că oferim mită electorală, nu am putut să invităm românii, dar sigur că invitarea presei este ceva firesc și suntem împreună cu o seamă de colegi din țară, care au venit să sărbătorească alături de noi”, a declarat copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că reuniunea organizată de ALDE „este cel mai frumos lucru pe care” l-ar fi putut face, afirmând că astfel ALDE și PSD dau un mesaj tuturor românilor despre modul în care înțeleg sărbătorirea zilei de 1 decembrie.

Președintele PSD Liviu Dragnea, a declarat că de foarte multe ori, de ziua națională, el însuși era cel care îi servea pe cei care sărbătoreau cu fasole și cârnați.

„Eu vreau să vă spun că atât de bine m-am simțit ca în multe alte dăți când am petrecut ziua națională printre români. Au fost ani în care sevream eu efectiv fasole și ciolan de ziua națională și punem vin fiert și țuică fiartă, nu așa cum pune ALDE țuică rece aici”,a spus Dragnea.

Întrebat cum s-a simțit „exilat printre români”, ca urmarea a deciziei președintelui Iohannis de a nu invita persoane cu probleme penale de 1 decembrie, Dragnea a răspuns jovial că nu știe „cine a fost exilat și cine nu”.

Dragnea a refuzat să comeneteze decizia lui Iohannis spunând că a fost „prea multă tensiune din partea celorlalți”.

„Eu zic să glumim astăzi. A fost prea multă tensiune ieri, din păcate, din partea celorlalți. De 1 decembrie, românii trebuie să se bucure, să fim uniți. Acum, dacă îmi permiteți o glumă, eu nu știu cine a fost exilat și care nu. Atunci când nu ți neapărat să stai pe niște trepte, având senzația că dacă stai undeva mai sus ești mai înalt…, aia este o greșeală”, a răspund Dragnea.

Liderul PSD le-a povestit jurnaliștilor că, în mulțime, a comentat cu niște copii tehnica militară prezentată la paradă și cel mai mult i-au plăcut avioanele care au lăsat culorile drapelului național pe cer. Acesta s-a declarat impresionat și de „o domnă ofițer”, care a făcut „un semn frumos, cu inima” și pe care toată lumea a aplaudat-o.

Liviu Dragnea a fost, însă, mâhnit că oamenilor le-a fost „teamă” să aplaude, afirmând că i-au mărturisit că participanții se temeau să nu creadă cineva că vor să producă „tulburări sau o ambuscadă”.

„Am fost și eu mâhnit ca și mulți alți colegi că de data asta, din păcate, oamenii au fost puțin speriați, pentru că nu s-a aplaudat. Aduceți-vă aminte că de fiecare dată la defilare oamenii aplaudau spontan când trecea parada miliatară.Am vorbit cu câțiva de ce nu au aplaudat și mi-au spus că le-a fost teamă să nu spună cineva că vor să producă tulburări sau vreo ambuscadă. În rest, sigur că a fost o zi frumoasă, o zi caldă”, a spus Liviu Dragnea.

Atât liderul PSD, cât și liderul ALDE au felicitat-o pe Gabriela Firea pentru că „a făcut eforturi serioase ca parada militară să se treacă pe sub Arcul de Trimuf și acesta să fie gata”.

La rândul său, primarul general Gabriela Firea a declarat că este mândră că a avut o contribuție semnificativă, „recunoscută la cel mai înalt nivel, pentru finalizarea consolidării și lucrărilor de la Arcul de Triumf”.

„Am avut o ambiție ca româncă, nu neapărat ca primar general, ca acest simbol al României și anume simbolul victoriei noastre în primul râzboi mondial să fie finalizat până la 1 decembrie și să nu mai așteptăm încă un an, doi, trei, zece ani de zile până se finalizează”, a declarat Firea, mulțumindu-le consilierilor ALDE și PSD care au votat proiectele de hotărâre care au contribuit la finalizarea renovăriii Arcului de Truimf.

Primarul general a spus că de efortul PSD-ALDE s-au bucurat, „din tribună, cei care au fost în tribună”, iar ALDE și PSD din „mijlocul oamenilor”.

Tăriceanu și Dragnea s-au eschivat să răspundă întrebărilor legate de decizia președintelui Iohannis de a nu-i invita la recepția 1 decembrie și au îndemnat la solidaritate între romani.

„Astăzi când este ziua națională, dați-ne voie să avem sentimentul pozitiv de solidaritate înter români și aceste lucruri care țin de disputele personale, de ranchiunele unora să le lăsăm în spate, pentru noi contează prea puțin aceste lucruri, important este că am văzt că românii s-au bucurat”, a spus liderul ALDE.

Președintele PSD i-a urat „la mulți ani1” și președintelui Iohannis.

„La mulți ani românilor (…) Și chiar și la mulți ani domnului președinte Iohannis!”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat „unde sunt bâtele”, în contextul în care s-a vehiculat spus că sunt aduși oameni din țară „cu bâte”, Dragnea a zâmbit.

„Unde sunt autocarele?”, a întrebat Firea, adăugând: „la Romexpo este gol, spunea cineva că sunt autocare la Romexpo, aduse cu oameni cu bâte din țară, parcarea este goală”.

Dragnea, Tăriceanu și Firea, însoțiți de Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu s-au pozat cu tineri îmbrăcați în costume naționale și au ciocnit un pahar de țuică.

Cei prezenți la „reuniunea” ALDE-PSD s-au putut ospăta cu sarmale, cârnați, șuncă, plăcinte, covrigi și mere, dulceață, țuică, afinată și vin.

Printre cele câteva zeci de oameni ajunși la sediul ALDE s-au aflat și tineri în costume naționale, care au făcut poze și au aplaudat declarațiile liderilor de partid, în timp ce pe fundal se auzeau cântece populare și patriotice.

Participanții au fost îndemnați, la final, să încingă o horă, invitație căreia i-au dat curs fără multe ezitări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii