ALDE Sibiu dă în judecată Facebook pentru că a blocat promovarea lui Mircea Diaconu: Se pare că banii noștri sunt buni, dar dreptul la liberă exprimare, nu

Redactor:
Politic
ALDE Sibiu dă în judecată Facebook pentru că a blocat promovarea  lui Mircea Diaconu: Se pare că banii noștri sunt buni, dar dreptul la liberă exprimare, nu
Președintele filialei ALDE Sibiu Ovidiu Gheorghe Tocaciu a depus, joi, la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook, cu sediul în SUA, din cauză că blochează și aduce prejudicii în promovarea mesajelor prezidențiabilului Mircea Diaconu, pe rețeaua de socializare.

„Organizația ALDE Sibiu, prin președintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astăzi (joi – n.r.) la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deși s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceștia nu au răspuns solicitărilor”, arată reprezentanții filialei ALDE Sibiu, pe pagina de Facebook a organizației.

„Se pare că banii noștri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!”, a declarat președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, potrivit sursei citate.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizației și campaniei electorale pe județul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

ALDE Sibiu a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituția României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susținut internațional și de articolul 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează și sentința nr 4546 din 2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție care motivează faptul că rețeau de socializare Facebook este spațiu public, conform sursei menționate.

Liderul filialei ALDE din Sibiu a precizat că Facebook a blocat pagina organizației, fără niciun răspuns sau motiv, după ce aceasta a fost raportată de mai mulți utilizatori. Ovidiu Ghoerghe Tocaciu a mai spus că cei care gestionează Facebook România și implicit Facebook SUA au încălcat legea.

„Suntem convinși că oameni de rea credință fac tot ce le stă în putință să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu. Reclamațiile lor contra noastră au fost însă susținute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar și de menținere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea și implicit Facebook cu sediul în SUA, prin susținea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar și de către o corporație uriașă ca Facebook trebuie sancționată în instanță!” a explicat Tocaciu.

Organizația de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă prin această cauză în instanță care poate deveni un exemplu pentru alții. Corporații ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor în România așa cum au făcut în SUA, unde au oferit informații confidențiale unor firme afiliate politic. Procesele contra lor de acolo ne-au arătat că Facebook nu joacă cinstit. Nu trebuie tolerat nicio imixtiune în procesul electoral!” a conchis Ovidiu Gheorghe Tocaciu, conform postării pe Facebook.

 

Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
ULTIMĂ ORĂ! Andreea Marin revine în televiziune. E OFICIAL! Anunțul tocmai a fost făcut
ȘCOLILE rămân închise. DECIZIA ministrului…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide