ALDE Sibiu dă în judecată Facebook pentru că a blocat promovarea lui Mircea Diaconu: Se pare că banii noștri sunt buni, dar dreptul la liberă exprimare, nu

ALDE Sibiu dă în judecată Facebook pentru că a blocat promovarea  lui Mircea Diaconu: Se pare că banii noștri sunt buni, dar dreptul la liberă exprimare, nu
Publicat: 01/11/2019, 08:23

„Organizația ALDE Sibiu, prin președintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astăzi (joi – n.r.) la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deși s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceștia nu au răspuns solicitărilor”, arată reprezentanții filialei ALDE Sibiu, pe pagina de Facebook a organizației.

„Se pare că banii noștri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!”, a declarat președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, potrivit sursei citate.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizației și campaniei electorale pe județul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

ALDE Sibiu a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituția României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susținut internațional și de articolul 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează și sentința nr 4546 din 2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție care motivează faptul că rețeau de socializare Facebook este spațiu public, conform sursei menționate.

Liderul filialei ALDE din Sibiu a precizat că Facebook a blocat pagina organizației, fără niciun răspuns sau motiv, după ce aceasta a fost raportată de mai mulți utilizatori. Ovidiu Ghoerghe Tocaciu a mai spus că cei care gestionează Facebook România și implicit Facebook SUA au încălcat legea.

„Suntem convinși că oameni de rea credință fac tot ce le stă în putință să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu. Reclamațiile lor contra noastră au fost însă susținute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar și de menținere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea și implicit Facebook cu sediul în SUA, prin susținea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar și de către o corporație uriașă ca Facebook trebuie sancționată în instanță!” a explicat Tocaciu.

Organizația de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă prin această cauză în instanță care poate deveni un exemplu pentru alții. Corporații ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor în România așa cum au făcut în SUA, unde au oferit informații confidențiale unor firme afiliate politic. Procesele contra lor de acolo ne-au arătat că Facebook nu joacă cinstit. Nu trebuie tolerat nicio imixtiune în procesul electoral!” a conchis Ovidiu Gheorghe Tocaciu, conform postării pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României