ALEGERI. Eugen Tomac: Alegerile locale trebuie să fie organizate cat mai curând. PSD vrea amânarea lor pentru a culege roadele nemulțumirii mai târziu

Redactor:
Gândul
ALEGERI. Eugen Tomac: Alegerile locale trebuie să fie organizate cat mai curând. PSD vrea amânarea lor pentru a culege roadele nemulțumirii mai târziu
Eugen Tomac: Alegerile locale vor avea loc anul acesta

„Alegerile locale trebuie să fie organizate cat mai curând” , spune liderul PMP Eugen Tomac, criticând curentul promovat de PSD și de alți politicieni care susțin amânarea alegerilor pentru anul viitor. Eugen Tomac propune organizarea de consultări cu președintele Klaus Iohannis pentru stabilirea unui calendar asumat al alegerilor.

Liderul PMP este de părere că amânarea alegerilor pentru anul 2021 nu ar fi benefică, întrucât România are nevoie  acum de „o nouă administrație și de un nou legislativ stabil”.

Eugen Tomac spune că prin propunerea de amânare a alegerilor pentru anul viitor, PSD nu ar urmări evitarea expunerii cetățenilor pe fondul coronavirus, ci erodarea actualului Guvern.

„PSD vrea ca actualul Guvern să rămână la Palatul Victoria si peste iarnă, sperând că se va eroda și mai mult și că stânga înfometată va culege roadele nemulțumirii”

„Alegerile locale vor avea loc anul acesta. Anul 2020 este un an plin de provocări pe toate planurile. Pe lângă severa criză de sănătate publică ce a paralizat economia și a pus la o încercare fără precedent sistemul medical, anul acesta mai avem în față și două rânduri de alegeri. Există un curent promovat de către PSD și alți politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor, sub pretextul că trebuie să evităm expunerea cetățenilor în fața amenințărilor generate de coronavirus. Pretextul nu cred că este sincer, PSD urmărind acest obiectiv pentru cu totul alte calcule. Vrea ca actualul Guvern să rămână la Palatul Victoria si peste iarnă, sperând că se va eroda și mai mult și că stânga înfometată va culege roadele nemulțumirii”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Liderul PMP atrage atenția asupra faptului că România are nevoie ca alegerile să fie organizate cât mai curând posibil pentru binele democrației:

„Alegerile locale trebuie să fie organizate cat mai curând și sunt sigur că vor avea loc pe 27 septembrie, iar cele generale pe 6 decembrie. Dacă există un minim atașament față de democrație, ar trebuie ca toate partidele să accepte un asemenea calendar. România are nevoie de o nouă administrație și un nou legislativ stabil, care sa ia măsuri pentru a combate efectele draconice și greu de estimat astăzi ale recesiunii prin care va trece România și Uniunea Europeană”, a scris Eugen Tomac.

Eugen Tomac dă exemplul altor state care valorizează și urgentează organizarea alegerilor:

„Franța ia în calcul ca în luna iunie să organizeze cel de-al doilea tur de alegeri pentru primari, pentru că la Paris, Lyon si Marsilia nu au fost aleși primari din primul tur. Chiar și Rep. Moldova a stabilit ieri că pe 1 noiembrie vor avea alegeri prezidențiale la est de Prut. Avem nevoie și noi rapid de un calendar asumat și pentru asta cred că trebuie să avem urgent consultări cu Președintele României”, a declarat Eugen Tomac.

Alegerile locale vor avea loc anul acestaAnul 2020 este un an plin de provocări pe toate planurile. Pe lângă severa…

Publicată de Eugen Tomac pe Joi, 21 mai 2020

 

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Klaus Iohannis A SEMNAT. Moment istoric pentru România
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Avertisment de la ANM! VREMEA se schimbă radical! Unde se anunță ploi însemnate cantitativ
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide