ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Ramona Mănescu și Cristian Bușoi intră pe lista PNL pentru europarlamentare

Redactor:
Andi Manciu
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Ramona Mănescu și Cristian Bușoi intră pe lista PNL pentru europarlamentare
Ramona Mănescu și Cristian Bușoi au prins locuri pe lista PNL pentru Europarlamentare

Fostul ministru Ramona Mănescu, dar și fostul șef al CNAS Cristian Bușoi se vor regăsi pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, în discuții fiind de asemenea Mircea Diaconu, fostul șef al ANSVSA Mihai Țurcanu și președintele CSL Claudia Benchescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Ramona Mănescu și Cristian Bușoi se vor afla pe lista de candidați pentru europarlamentare, din partea PNL, pe locuri considerate eligibile, au menționat surse liberale. Mănescu a renunțat anul trecut la mandatul de europarlamentar pentru a prelua Ministerul Transporturilor în Guvernul Ponta, în vreme ce Cristian Bușoi a părăsit Parlamentul European pentru șefia CNAS.

De asemenea, candidaturi la europarlamentare pe locuri eligibile vor avea actualii eurodeputați Norica Nicolai, Adina Vălean, Eduard Hellvig, Renate Weber, Ovidiu Silaghi.

PNL și-a fixat ca obiectiv obținerea a opt poziții de europarlamentari în alegeri, astfel încât a opta poziție pe listă este disputată de Claudia Benchescu și Mihai Țurcanu, fratele șefului Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu.

Totodată, numele vicepreședintelui PNL Mircea Diaconu a fost vehiculat de liberali pentru a deveni candidat la europarlamentare, însă o decizie în acest sens ar putea fi luată după ce instanța se va pronunța asupra dosarului în care este acuzat de conflict de interese.

Lista PNL pentru europarlamentare ar urma să fie prezentată oficial la începutul lunii martie.

Candidaturile la alegerile pentru Parlamentul European pot fi depuse până cel târziu în 26 martie.

Inchide