ALEGERI LOCALE 2012. Cei doi bărbați reținuți pentru mită electorală, arestați de Judecătoria Constanța

ALEGERI LOCALE 2012. Cei doi bărbați reținuți pentru mită electorală, arestați de Judecătoria Constanța
Publicat: 09/06/2012, 14:57
Actualizat: 05/06/2018, 14:40

Cei doi bărbați reținuți pentru că ar fi oferit sume cuprinse între 200 și 400 de lei mai multor persoane din localitatea Mihail Kogălniceanu pentru a le determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale au fost arestați preventiv, vineri seară, de magistrații Judecătoriei Constanța.

Cei doi au fost prezentați, vineri seară, Judecătoriei Constanța, magistrații emițând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, de câte 20 de zile. De asemenea, pentru cel de-al treilea bărbat a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind dat în urmărire națională.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, polițiștii Secției 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 31 mai – 02 iunie, mai multe persoane implicate în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu au oferit bani alegătorilor, cu scopul de a-i determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale din 10 iunie.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 45 ani, au oferit între 200 și 400 de lei unui număr de șapte persoane din comuna Mihail Kogălniceanu, în scop electoral.

Doi dintre suspecți au fost reținuți și duși în arestul IPJ Constanța, fiind acuzați de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase, în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau președinte al consiliului județean.

„Activitatea polițiștilor din Mihail Kogălniceanu este până în prezent una singulară la nivel național pe perioada derulării procesului electoral din anul 2012”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase