ALEGERI LOCALE 2012. Două persoane au fost arestate și una este dată în urmărire națională, pentru dare de mită electorală în județul Constanța

ALEGERI LOCALE 2012. Două persoane au fost arestate și una este dată în urmărire națională, pentru dare de mită electorală în județul Constanța
Publicat: 09/06/2012, 15:02
Actualizat: 09/06/2012, 15:02

Autoritățile au emis mandate de arestare pentru trei persoane care au oferit ca mită electorală câte 400 lei către șapte persoane, din partea unor candidați, cu solicitarea de a-i vota, conform informării transmis Guvernului de chestorul principal de poliție Ioan-Nicolae Căbulea.

Chestorul de poliție, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Administrației și Internelor, a precizat, la videoconferința organizată sâmbătă de Guvern cu autoritățile locale, că doi bărbați se află deja în arest, iar pentru cea de-a treia persoană sunt derulate cercetări în vederea identificării. Carmen Șerbănescu, purtătoare de cuvânt a IPJ Constanța, a declarat pentru gândul că cel de-al treilea bărbat este dat în urmărire națională.

„Vreau să vă informez că, în cursul zilei de ieri, în județul Constanța, trei persoane au primit mandat de arestare de 20 de zile pentru fapte de corupție, respectiv pentru mită electorală. Două au fost identificate, sunt în prezent depuse la arestul Poliției Constanța”, a spus Ioan Căbulea, la Guvern.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, polițiștii Secției 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 31 mai – 02 iunie, mai multe persoane implicate în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu au oferit bani alegătorilor, cu scopul de a-i determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale din 10 iunie.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 45 ani, au oferit între 200 și 400 de lei unui număr de șapte persoane din comuna Mihail Kogălniceanu, în scop electoral.

Doi dintre suspecți au fost reținuți și duși în arestul IPJ Constanța, fiind acuzați de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase, în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau președinte al consiliului județean.

Cei doi bărbați reținuți pentru că ar fi oferit sume cuprinse între 200 și 400 de lei mai multor persoane din localitatea Mihail Kogălniceanu pentru a le determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale au fost arestați preventiv, vineri seară, de magistrații Judecătoriei Constanța, magistrații emițând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, de câte 20 de zile. De asemenea, pentru cel de-al treilea bărbat a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind dat în urmărire națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase