ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE la Dâmbovița: Florin Popescu, omul Elenei Udrea, pierde funcția

Redactor:
Vlad Mironescu
ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE la Dâmbovița: Florin Popescu, omul Elenei Udrea, pierde funcția
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 la Dâmbovița: actualul șef al CJ, Florin Popescu, un apropiat al Elenei Udrea, a pierdut funcția în fața candidatului USL Adrian Țuțuianu

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 la Dâmbovița: actualul șef al CJ, Florin Popescu, un apropiat al Elenei Udrea, a pierdut funcția în fața candidatului USL Adrian Țuțuianu. Țuțuianu a luat 54,14 la sută, în timp ce Florin Popescu (PDL), a înregistrat 33,48 la sută, arată rezultatele parțiale ale scrutinului de duminică anunțate, luni dimineață, de reprezentanții USL.

„Din datele preliminare pe care le avem până la acest moment în ceea ce privește funcția de președinte al Consiliului Județean, avem 54,15 la sută, în timp ce Florin Popescu are 33,48 la sută. Este o victorie clară, o victorie împotriva abuzurilor și care arată că dâmbovițenii sunt nemulțumiți de modul în care PDL, prin Florin Popescu, a gestionat probelemele acestui județ. Știu din prima zi ce trebuie făcut la Consiliul Județean, am să intru imediat în pâine și știu foarte bine că voi avea o majoritate foarte solidă, undeva la 60%, adică ceea ce înseamnă în jur de 22 de consilieri. În județ lucrurile au evoluat tot spre USL, datele obținute până la această oră arătând că avem 50 de primari în județ”, a declarat senatorul Adrian Tuțuianu, într-o conferință de presă susținută, luni dimineață, la sediul de campanie al USL Dâmbovița.

La conferința de presă, Țuțuianu a fost însoțit de ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a spus că ea și premierul Victor Ponta vor sprijini județul Dâmbovița.

„Doresc să vă spun că din partea Guvernului Ponta tot sprijinul va fi îndreptat spre județul Dâmbovița, iar eu, că ministru al Mediului, cu siguranță că, fiind și de aici, voi face în așa fel ca niciunul dintre primarii din Dâmbovița să nu fie dezavantajat, iar comunitățile locale să beneficieze de tot sprijinul pentru dezvoltarea localităților în care trăiesc”, a declarat Rovana Plumb.

Reprezentanții USL Dâmbovița susțin că, pe lângă funcția de președinte al Consiliului Județean, social-democrații au mai câștigat și mai multe primării de comune și orașe care erau conduse de primari PDL.

La Primăria Târgoviște, scorul între candidatul USL, Gabriel Grozavu, și actualul primar PDL Gabriel Boriga este unul strâns, de aproximativ 1.000 de voturi, în favoarea lui Boriga, care a sărbătorit la sediul de campanie al PDL din oraș câștigarea unui nou mandat.

Citește aici dosarul complet de la ALEGERI LOCALE 2012 și află REZULTATE ÎN TIMP REAL: ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE și EXIT POLL – HARTA INTERACTIVĂ a ALEGERILOR pe GANDUL.INFO

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Inchide