ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Topul imobiliar al candidaților

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Topul imobiliar al candidaților
Publicat: 07/12/2012, 11:33
Actualizat: 31/07/2014, 14:27

Treisprezece dintre candidații la ALEGERILE PARLAMENTARE dețin cel puțin șase imobile, recordul fiind deținut de candidatul USL Brașov pentru Camera Deputaților, Ion Diniță, cu 15 imobile.

Topul a fost realizat de Alianța pentru o Românie Curată care a lansat o bază de date a candidaților la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Potrivit declarației de avere, nouă din cele 15 imobile ale lui Diniță sunt apartamente, trei sunt case de locuit, iar trei case de vacanță. Mai mult, Diniță are și 40 de terenuri, în Brașov, Brăila, Constanța, Sighișoara și Marea Britanie, în total acestea ocupând o suprafață de peste 260.000 de metri pătrați. Pe lista bunurilor deținute, candidatul USL mai are și obiecte de artă și cult, în valoare de 20.000 de euro, bijuterii și ceasuri de 50.000 de euro.

Veniturile lui sunt furnizate de compania SC GOTIC SA, unde Diniță este director general și a primit anul trecut 100.200 lei, și de la firma SC TARNAVA SA, unde este membru în Consiliul de Administrație, pentru care a primit 20.160 de lei în 2011.

Pe locul doi s-a clasat Steluța Cătănaciu Gustica, candidat USL pentru Camera Deputaților în Cluj, care deține 14 imobile: o casă și 13 apartamente în Florești. Pe lângă aceste imobile, Steluța Cătănaciu, consilier local, mai are și două terenuri, un autoturism Mercedes.

Potrivit declarației de avere, veniturile ei însumează aproximativ 45.000 de lei, suma câștigată din avocatură, de la Consiliul Local și de la o firmă, unde face parte din Consiliul de Administrație.

Nici candidatul USL pentru Camera Deputaților din Dâmbovița, Stanciu Zisu, nu stă rău la capitolul imobile deținute. El are în proprietate nici mai mult, nici mai puțin de 13 imobile, dintre care 11 sunt apartamente în București, iar două sunt case de locuit. Surprinzător este numărul foarte mare de terenuri pe care le are: 69, în Dâmbovița, Constanța, București și Ialomița, care se întind pe o suprafață totală de peste 855.000 de metri pătrați.

Mai mult, Stanciu Zisu are și o colecție de ceasuri și bijuterii, în valoare de 18.000 de euro, având deshise 28 de conturi. Veniturile candidatului USL vin de la o firmă pe care o conduce (12.058 lei), dar și din chirii, investiții și dobânzi bancare: aproape 150.000 de euro.

Următorul pe listă este Marius Neculoiu, candidat USL pentru Senat în Brasov, care deține 9 imobile. Mai exact, acesta are cinci case în Poiana Mărului și alte patru cumpărate cu soția în Brașov și Cluj. În ce privește numărul de terenuri, Neculoiu are doar trei, toate în Brașov, tot împreună cu soția. Deși conduce un BMW, candidatul USL are datorii de aproximativ 70.000 de euro la banca Raiffeisen. Neculoiu lucrează în domeniul medical, este directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, de unde a câștigat, în 2011, 64.800 de lei, dar are și un cabinet particular, de unde încasează în jur de 42.000 de lei. Mai mult, doctorul Marius Neculoiu predă și la Universitatea Transilvania din Brașov, de unde mai câștigă 21.600 de lei.

Nicolae Vlad Popa, candidat ARD pentru Senat în Brașov, are 8 imobile și ocupă locul cinci în topul candidaților cu cele mai multe case. El are cinci apartamente în Brasov, Sibiu, Suceava și Mangalia, două case de locuit și o casă de vacanță în construcție. Pe lângă imobile, Nicolae Vlad Popa are și 11 terenuri în Brașov și Suceava și cinci autoturisme.

Colecția sa de bijuterii declarate are o valoare de aproximativ 5.000 de euro, însă are și 40 de tablouri de 12.000 de euro și 4 icoane de 6.000 de euro. Are datorii de 40.000 de lei la CEC, deși încasează din chirii 6.600 de euro, o sumă nedeclarată din cabinetul său de avocatură, plus cele 11 conturi deschise, în euro și în lei, în care are strânși aproape 30.000 de euro.

Locul șase este ocupat de deputatul maghiar Olosz Gergely, care candidează pentru un mandat de senator și care are 7 imobile: două apartamente în Ungaria, trei case în Sfântu Gheorghe și două spații comerciale. Numărul de terenuri îl depășește pe cel al caselor pe care le are, Gergely având nouă terenuri în Sfântu Gheorghe, cu suprafața totală de 7.532 de metri pătrați.

Totodată, udemeristul are și trei mașini și, în ciuda sumei de aproape 12.300 de euro din conturile lui, și a veniturilor care depășesc 140.000 de lei, Gergely are datorii de 143.000 de euro și 13.428 de lei.

Olosz Gergely a fost președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei și a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență.

Senatorul de Argeș Mircea Andrei, care candidează pe listele ARD la Senat ocupă locul 7 și deține 7 imobile: trei apartamente, în București și Pitești, și patru case de locuit, în București și Olt. Mai mult, el are și 45 de terenuri, cu o suprafață totală de aproximativ 350.000 de metri pătrați. Are și bijuterii și ceasuri de 12.000 de euro, pietre de mine în valoare de 25.000 de euro și timbre de 50.000 de euro.

Veniturile lui însumează aproximativ 80.000 de lei, de la Senat și din dobânzi bancare, și are în conturi peste 120.000 de euro.

Tot cu șapte imobile declarate este și Marin Anton, candidat USL pentru Camera Deputaților, Giurgiu. Astfel, el are trei apartamente și patru case în Buzău, Prahova și București. A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, din 2009 până în prezent, unde a câștigat în 2011 aproape 50.000 de lei și a fost director financiar la două firme, de unde a primit 18.562 de lei. Celelalte venituri au fost din alte surse, potrivit declarației de avere, și anume din investiții (1.053.765 lei) și dintr-o înmtreprindere privată (377.000 lei). Mai mult, Anton are și ceasuri și bijuterii de 90.000 de euro, și o colecție de tablouri de 160.000 de euro.

Cu toate acestea, Marin Anton are datorii de 297.500 de franci elevețieni și de 250.000 de euro.

Candidat la Senat în Bacău pe listele ARD, Sorin Umbrărescu are 7 imobile declarate: patru apartamente în Bacău și București, două case și un spațiu comercial. Și asta nu e tot. Umbrărescu deține și șase terenuri, dobândite prin cumpărare, și 37 de mașini. Lista cu datoriile sale este lungă, candidatul ARD fiind nevoit să înapoieze aproape 500.000 de euro. Cu toate acestea, Umbrărescu are venituri de aproximativ 420.000 de lei, iar în cele șase conturi are 1.120.000 de lei.

Nici senatorul Verestoy Attila nu stă rău la capitolul imobiliare. El se află pe locul zece în topul candidaților cu cele mai multe case, senatorul UDMR, care luptă pentru un nou mandat, având șase imobile: trei apartamente și trei case, două fiind de vacanță, în Harghita, București și Ilfov. La fel ca ceilalți candidați, Verestoy deține și multe terenuri, 12 la număr, în Harghita, Ilfov și București. Totodată, udemeristul are bijuterii în valoare de 58.000 de euro și tablouri de 25.000 de euro.

Pe lângă veniturile de la Senat (55.064 lei), Verestoy Attila a mai primit, în 2011, și aproximativ 1.700.000 de euro (având conturi în forinți, lei, dolari și euro).

Locul 11 este ocupat de senatorul Gyorgy Frunda, care are 6 imobile, dintre care două case, trei apartamente și o casă de vacanță. La capitolul bijuterii, Frunda se poate lăuda cu o colecție care valorează aproximativ 50.000 de euro, cinci ceasuri moștenite în valoare de 23.000 de euro și obiecte de artă de aproape 60.000 de euro.

Senatorul are și 19 conturi în bănci, unde a strâns suma de aproximativ 510.000 euro, veniturile sale venind atât de la Senat, cât și din chirii, investiții și cabinetul de avocatură.

Deputatul Marian Ghiveciu, candidat USL la Camera Deputaților în Buzău, are tot 6 imobile: trei apartamente, în Buzău și în Sinaia, și alte trei case în Pogoanele și în Predeal, toate obținute prin cumpărare. Ghiveciu are doar un teren agricol, de aproape 5 hectare.

Pe ultimul loc s-a clasat Irimie Popa, candidat USL în Cluj, pentru Camera Deputaților, acesta având tot șase imobile – o casă și cinci apartamente, toate în Cluj. Uselistul este doctor conferențiar universitar, el câștigându-și banii de la Universitatea Babeș-Bolyai (273.330 lei), Universitatea Tehnică din Cluj (9.758 de lei), Casa de Ajutor Reciproc (3.666 lei) și Admnistrația Finanțelor Publice a municipiului Cluj (24.867 lei).

Irimie Popa are și șapte terenuri, două intravilane, unul forestier și alte patru care se încadrează la alte categorii, în județul Alba.Tototdată, candidatul USL are și firme de audit și contabilitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York