ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cine este președintele pe Facebook – monitorizarea activității de social media a candidaților în ziua votului

Publicat: 02/11/2014, 17:05
Actualizat: 05/11/2014, 15:31

Au purtat o campanie intensă pe Facebook, unde au curtat fiecare LIKE și SHARE, în speranța că îl vor converti în voturi. Cum își petrec, însă, candidații la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 ziua votului din primul tur de scrutin? gândul vă prezintă azi o monitorizare a activității candidaților pe rețelele de socializare. Totodată, editorialiștii gândul comentează azi în timp real toate informațiile despre REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.

UPDATE 16:50 Călin Popescu Tăriceanu: „Votați pentru Bunătate și Respect! Votați pentru ca România să devină a șaptea putere a Europei!”

UPDATE 16:10 „Azi, acasă, pregătiri înainte de vot :)”, așa arată ultima postare a Monicăi Macovei.

UPDATE 15:40 „Hai să urcăm pe locul 2! Putem să-i batem! Ieșiți la vot, nu stați acasă! Vorbiți cu familia, vorbiți cu prietenii, sunați-i, trimiteți SMS-uri să iasă la vot. E în jocul viitorul României, al fiecăruia dintre noi”, a mai postat Macovei.

UPDATE 14:50 Monica Macovei a distribuit filmulețul postat de Lucian Mîndruță, în care acesta spune cu cine a votat.

UPDATE 14:30 După ce liberalii au anunțat că Iohannis a câștigat deja alegerile în Noua Zeelandă, candidatul ACL le-a mulțumit internauților. „Le mulțumesc românilor din Noua Zeelandă pentru o primă victorie, pentru încrederea și pentru votul lor! Împreună, luptăm pentru România noastră și împreună vom câștiga!”

UPDATE 14:10 Victor Ponta a postat și o fotografie prin care îi îndeamnă pe internauți să-l voteze.

UPDATE 14:08 Pentru prima dată, Monica Macovei postează un mesaj de la fiul său, alături de o fotografie cu acesta. „Mesaj de la fiul meu, Radu: „Mult succes astăzi, mama. Îți urez cât mai multe voturi și mult sprijin pentru ceea ce faci. Te iubesc”.

UPDATE 14:05 Și William Brînză a anunțat pe Facebook că a votat. „Am votat pentru o Românie în viitor, o Românie a copiilor noștri! Vă aștept la vot!”.

UPDATE 14:00 Monica Macovei își anunță susținătorii de pe Facebook că a votat. „Am votat! Mergeți și voi la vot! Nu-i lăsați să-și mai bată joc de noi. Oamenii cinstiți trebuie să recupereze România și să o modeleze cum vor ei, să facă o țară asemenea lor. Nu opriți visul!”

UPDATE 13:55 Și Victor Ponta își ține la curent susținătorii de pe Facebook. „Sunt optimist si convins ca dupa 25 de ani de cand ne-am castigat libertatea – eu aveam doar 17 ani atunci – putem pune punct tranzitiei Romaniei. Vom fi o tara democratica si europeana!”, a afirmat Victor Ponta.

UPDATE 12:58 Cel mai activ candidat în ce privește mesajele postate pe facebook este Elena Udrea.

UPDATE 12:55 Gheorghe Funar, primul candidat care a votat duminică dimineața, a postat pe pagina sa de Facebook un comunicat de presă.

UPDATE 12:50 Pe pagina lui Călin Popescu Tăriceanu se găsesc doar 11 poze de la momentul votării. „Președintele Senatului și al Partidului #Liberal Reformator, Călin Popescu-#Tariceanu, a participat la vot, de la ora 09:30, la Clubul Sportiv Școlar nr. 5 din București”.

UPDATE 12:45 În cursul zilei de duminică, William Brînză nu a postat nimic. Singurul mesaj transmis internauților a fost sâmbătă, prin care îi îndemna să voteze. „Duminică România votează! Implică-te, nu-i lasă pe alții să îți decidă viitorul! Eu merg la vot!”.

UPDATE 12:43 „Am votat pentru o România puternică, în care cetățenii sunt respectați, o România care este respectată, o Românie care respectă comunitățile. Au fost foarte multe decenii cînd n-am avut posibilitatea de a vota liber, acum se poate”, a postat și Kelemen Hunor, candidatul UDMR.

UPDATE 12:40 Szilagyi Zsolt a postat mai multe fotorgrafii.

UPDATE 12:05 Și candidatul ACL, Klaus Iohannis, și-a exercitat dreptul de vot. El a postat și pe Facebook declarația făcută la secția de votare. „Astăzi este o zi frumoasă, o zi specială. Am votat pentru o Românie a lucrului bine făcut, pentru o Românie normală. Sunt foarte optimist și gândurile mele bune le transmit tuturor românilor”.

UPDATE 12:00 Elena Udrea a postat pe pagina ei de Facebook și declarațiile președintelui Traian Băsescu: „Este clar pentru mine că este momentul schimbării unui mod de a fi Președinte. După 10 ani, va veni alt tip de Președinte. Important este să continue consolidarea statului de drept și să facă România Frumoasă. Este extraordinar de important ca astăzi românii să vină la vot, toate cele 18.300.000 de milioane de cetățeni cu drept de vot. Este un moment în care românii trebuie să decidă tipul de președinte pe care îl vor. Unora le-a plăcut modul în care mi-am exercitat eu mandatul, altora nu le-a plăcut. Au 14 opțiuni, dar este clar că niciunul nu seamănă cu mine. Va trebui să opteze pentru un alt tip de președinte. Este important să nu stea acasă, să vină la vot!”.

UPDATE 10:37 „România se află la răscruce istorică de drumuri. Am votat pentru calea democrației, pentru Justiție independentă, stat de drept puternic, dar și pentru prosperitate. Am votat pentru un Președinte care să fie în stare să construiască ceva în România, să ducă România măcar un pas înainte. Am votat pentru un Președinte puternic, implicat, de bună credință, patriot și, mai ales, liber. Liber de butoane, neșantajabil, un Președinte care să aibă ca stăpân doar poporul lui. Am votat cu încrederea că o femeie poate să facă cel puțin la fel de multe lucruri bune precum un bărbat pentru țara ei”, a scris și Elena Udrea, după ce și-a exercitat dreptul de vot.

UPDATE 10:35 „Sunt optimist si convins ca dupa 25 de ani de cand ne-am castigat libertatea – eu aveam doar 17 ani atunci – putem pune punct tranzitiei Romaniei. Vom fi o tara democratica si europeana. Dupa 10 ani de razboi si distrugere, vom putea construi impreuna”, a declarat Victor Ponta, la secția de votare, mesaj pe care l-a postat și pe pagina sa de Facebook.”

UPDATE 10:20 Spre deosebire de ceilalți candidați, Elena Udrea a postat nu îndemnuri la vot, ci îndemnul la votul „Elena Udrea”. Ultima postare de pe contul de Facebook al candidatului PMP este o fotografie cu Elena Udrea, Traian Băsescu și Emil Boc.

SURSA: Facebook/Elena Udrea

UPDATE 10:00 Cei mai mulți dintre candidați și-au început ziua cu mesaje de îndemn la vot.

SURSA: Facebook/Victor Ponta

SURSA: Facebook/Klaus Iohannis

SURSA: Facebook/Monica Macovei

În ultima săptămână de campanie, editorialistul Cristian Tudor Popescu a avut un mesaj pentru electoratul de Facebook, cel care dă LIKE, dar nu își acordă și votul real: „Eu le-aș spune așa celor care dau like, celor care vor vota pe Facebook și nu vor face drumul de 250 de metri sau cât or face până acolo, până la secție. Și o să folosesc o expresie care se va înlocui cu puncte puncte în transcrierea acestei discuții, dar n-am ce să fac. Pentru că e o expresie românească atât de bine aleasă și cu o valoare literară excepțională încât nu pot să nu o folosesc. Deci dacă voi vota pe Facebook și nu mă voi duce după aceea să votez, sunt un F… vânt. Nu am alta mai bună. Ce înseamnă ea? Înseamnă că îmi consum bună parte din activitatea mea, din inserarea mea socială, din „lumire” cum spunea Kafka. Cred că asta se întâmplă cu oamenii care trăiesc în virtual. Sunt pândiți de a-și consuma acolo opiniile, trăirile. Or, dacă nu te duci să bagi buletinul ăla acolo, rămâi în postura pe care am enunțat-o mai devreme. Nu știu dacă e plăcut să fii numit F… vânt”, a spus editorialistul gândul.

Reamintim că, la final de campanie electorală, gândul și-a invitat cititorii la o simulare a votului pe Facebook. Rezultatele de la „Ziua Votului Online” au fost comentate de challenger-ii din campania „Vreau Președinte” în ediția de vineri a emisiunii Gândul LIVE.

Au contribuit: Mirabela Vlăsceanu, Andreea Taloi, Ana-Maria Ursu, Miruna Simion și Smaranda Tecaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Joshua Castellano, așa cum nu l-ați mai văzut. Unde a fost surprins omul de afaceri
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Mai multe zone din India, lovite de temperaturi record