ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Un sondaj intern al liberalilor dă un rezultat surpriză: care va fi scorul Ponta-Iohannis în turul 2. Ce spun, în schimb, sondajele pesediștilor

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Un sondaj intern al liberalilor dă un rezultat surpriză: care va fi scorul Ponta-Iohannis în turul 2. Ce spun, în schimb, sondajele pesediștilor
Publicat: 26/10/2014, 21:39

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis și Victor Ponta au ajuns la egalitate de voturi, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări și Studii Calitative și Cantitative, o casă de sondaj arondată PNL. Sondajul a fost, de altfel, comandat de o fundație liberală. De remarcat faptul că CCSCC este condus de Cosmina Foia Ardelean, al cărei nume apare într-un document DNA, care-l învinuiește pe președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu că a primit o sumă de 5.000 de euro ca mită de la omul de afaceri Ioan Bene pentru un sondaj de opinie fictiv realizat de CCSCC înaintea alegerilor europarlamentare.

Întrebați pe cine vor vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, jumătate dintre respondenți l-a indicat pe candidatul ACL, în timp ce ceilalți l-au favorizat pe premierul Victor Ponta.

În ce privește primul tur al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 2 noiembrie 2014, candidatul alianței PSD-PC-UNPR ar fi votat de 36 la sută dintre alegători, înj timp ce Klaus Iohannis ar primi doar 30% din voturi. Locul trei ar fi adjudecat de Monica Macovei, cu 7%, în timp ce pe locul patru s-ar clasa, la egalitate de voturi, Călin Popescu Tăriceanu și Elena Udrea (câte 6%).

De amintit că un sondaj IRES, condus de fostul strateg PSD Vasile Dâncu, spunea în urmă cu o săptămână, că Victor Ponta și Klaus Iohannis se află pe primele două locuri ca intenție de vot în primul tur (41-30), dar că prezidențiabilul PSD l-ar învinge pe cel al ACL în turul al doilea, cu 55% la 45%. REZULTATELE SONDAJULUI IRES AICI.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Pe de altă parte, clasamentul este completat de Teodor Meleșcanu și Kemen Hunor, ambii cu câte 3 la sută, în timp ce Corneliu Vadim Tudor a rfi votat de 2% dintre alegători.

Mai mult de o treime dintre respondenți susțin că nu vor merge la vot pe 2 noiembrie. Referitor la prezența la vot, estimată de CCSCC pe baza sondajului comandat de Institutul Liberal Brătianu, doar 50 la sută dintre români s-ar prezenta la urne, în timp ce 5 la sută dintre ei se declară nehotărâți.

Cercetarea sociologică a fost realizată telefonic, în perioada 21-24 de octombire, pe un eșantion de 919 persoane, având o marjă de eroare de 3,2%.

Un nou sondaj al CSCI, institut care lucrează pentru PSD, arată cu cine votează BUCUREȘTENII la Președinție: primul tur câștigat de Ponta. Ce se întâmplă în turul doi

37% dintre bucureșteni ar vota cu Victor Ponta în primul tur al alegerilor prezidențiale, iar 29%, cu Klaus Iohannis, arată un sondaj făcut de Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), care lucrează în campanie pentru PSD. Coordonatorul său este Dan Sultănescu, unul dintre consilierii de imagine de la partid ai lui Victor Ponta, cooptat însă și ca editorialist și coordonator la Obiectiv.info, afiliat RTV, postul înființat de deputatul PSD Sebastian Ghiță. CSCI este de altfel parte a Fundației Multimedia pentru democrație locală, ONG condus de Dan Sultănescu și înființat de al doilea strateg de imagine al lui Victor Ponta, Bogdan Teodorescu. REZULTATELE AICI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!