Alegerile locale | Nicușor Dan prezintă un sondaj care îl arată deasupra lui Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei / După anunțul PNL că vrea candidat propriu: Sunt optimist că o să avem un candidat unic

Alegerile locale | Nicușor Dan prezintă un sondaj care îl arată deasupra lui Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei / După anunțul PNL că vrea candidat propriu: Sunt optimist că o să avem un candidat unic
Publicat: 12/01/2020, 15:34

Astfel, conform cercetării sociologice realizate în luna ianuarie, Nicușor Dan are 52% în preferințele alegătorilor, în postura de candidat independent sprijinit de Alianța USR-PLUS, comparativ cu Vlad Voiculescu care este cotat la 29%.

„În ipoteza în care eu nu candidez din partea partidelor de Opoziție, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferență. Vine întrebarea – dacă Alianța va candida separat, cine este cel mai potrivit candidat al Alianței? – răspunsul celor care votează partide de Opoziție este cel pe care îl vedeți, 52% – Nicușor Dan la 29% următorul candidat, Vlad Voiculescu. Vă prezint azi datele unui sondaj, realizat la comanda mea, la începutul lui ianuarie. Este un sondaj telefonic, cu 1.000 de persoane, marja de eroare 3,4%. Am spus încă de când m-am lansat în această competiție că șansa pentru ca Bucureștiul să scape de administrația Firea-PSD este ca Opoziția să aibă un candidat unic. Bucureștii confirmă ceea ce am spus. 61% dintre cei care votează partide non-PSD doresc ca Opoziția să aibă un candidat unic”, a declarat Nicușor Dan, duminică, într-o conferință de presă.

Acesta a mai spus că în ciuda unei performanțe administrative dezastruoase, potrivit sondajului, cota Gabrielei Firea se menține destul de mare, la aproape 35%.

„În aceste condiții, Gabriela Firea se menține la un scor extrem de mare pentru performanța ei administrativă, 35%, dar candidatul Opoziției are șanse mari să o învingă. La întrebarea cine să fie acest candidat al Opoziției acesta e răspunsul. După cum vedeți, bucureștenii care votează partide de Opoziție, mă plasează în mod categoric ca cel mai bine plasat. E de remarca pe acest slide, este o analiză în spate, că sunt candidatul Opoziției care este votat de procente consistente din votanții tuturor partidelor de Opoziție, spre deosebire de ceilalți care sunt fiecare votați de partidele din care provin. Faptul că sunt independent este o explicație a acestui fenomen. Dacă partidele de dreapta nu vor ajunge să aibă un candidat comun, Gabriela Firea se menține 33-35%, eu din partea Alianței USR-PLUS aș lua 32% și aș fi din nou cel mai bine plasat în această competiție”, a conchis Nicușor Dan.

Sondajul a fost efectuat în perioada 3-10 ianuarie, la cererea candidatului Nicușor Dan, de compania Verifield, care a realizat metodologia de eșantionare a datelor, colectarea și raportul frecvențelor. Datele au fost preluate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eșantion reprezentativ de 1.024 de bucureșteni cu drept de vot la alegerile locale. Metoda de eșantionare folosită a fost una aleatorie simplă. Marja de eroare a fost 3,4%.

Vlad Voiculescu, susținut de PLUS pentru a candida la Primăria Capitalei, a prezentat, marți, un sondaj de opinie din care reiese că este la egalitate cu Nicușor Dan, care are susținerea USR București pentru calitatea de candidat comun al Alianței USR-PLUS.

Potrivit acestuia, cercetarea sociologică comandată de PLUS relevă că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Bucureștiului, 35% dintre respondenți au arătat că ar vota cu candidatului Alianței USR PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu, în timp ce 28% ar vota cu Gabriela Firea, iar 23% cu candidatul PNL, Rareș Bogdan. 8% dintre respondenți au răspuns că nu s-au decis sau nu sunt siguri cu cine să voteze, în timp ce 6% au arătat că nu ar merge la vot.

Nicușor Dan, după anunțul PNL că vrea candidat propriu: Sunt optimist că o să avem un candidat unic

Nicușor Dan a declarat, întrebat cum vede faptul că PNL vrea candidat propriu pentru Primăria Capitalei, că își menține optimismul legat de ipoteza unui candidat comun al partidelor care fac Opoziție Gabrielei Firea.

„Mie-mi place să ascult de cetățeni și după cum vedeți, peste 60% dintre bucureștenii care votează Opoziția doresc ca Opoziția să aibă un candidat unic și când votanții tăi doresc un lucru, e bine să asculți de ei. Deci eu sunt optimist că în ipoteza în care rămânem la un singur tur, o să avem un candidat unic”, a declarat Nicușor Dan, duminică, într-o conferință de presă.

Deputatul a mai spus că administrația condusă de Gabriela Firea, deși „catastrofală”, se menține în preferințele electoratului, de aceea e necesar ca forțele Opoziției să se unească.

„E nevoie de o coalizare a partidelor de Opoziție pentru o nouă administrație începând din vara lui 2020. Această coalizare trebuie să se bazeze pe negocieri, pe date științifice pe care sondajele le produc și trebuie ca acest proces de desemnare să producă cât mai puține conflicte între electoratele partidelor care sunt în momentul de față în Opoziție, pentru ca susținătorii și votanții să se mobilizeze pentru victoria Opoziției în alegerile din 2020″, a conchis Dan.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample și în urma unei testări a potențialilor membri eligibili pentru poziție.

Data limită până la care trebuie desemnat candidatul comun al Alianței este 15 martie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu