Alfred Simonis, PSD: Orban și imaculații din USR se țin cu dinții de pensiile speciale!

Alfred Simonis, PSD: Orban și imaculații din USR se țin cu dinții de pensiile speciale!
Alfred Simonis, PSD: Orban și imaculații din USR se țin cu dinții de pensiile speciale! / Foto: Facebook
Publicat: 16/02/2021, 15:04
Actualizat: 16/02/2021, 15:05

„Am propus să convocăm plenul azi, să constituim Comisia de statut şi să votăm să eliminăm pensiile speciale pentru parlamentari. PNL, USR PLUS şi UDMR au votat împotriva acestei propuneri. Este o tergiversare”, a declarat Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor

„Astăzi aveam ocazia să eliminăm pensiile speciale”

În Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului (…) am cerut, în numele grupului PSD, ca astăzi să aibă loc o şedinţă comună a Parlamentului pentru a discuta despre eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. PSD a depus un proiect, iar marţi dimineaţă PNL şi USR au depus câte un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Am propus că, dacă avem cele trei partide acelaşi tip de iniţiativă, să convocăm plenul azi, să constituim Comisia de statut şi să votăm să eliminăm pensiile speciale pentru parlamentari. PNL, USR PLUS şi UDMR au votat împotriva acestei propuneri, urmând ca acest plen să aibă loc eventual, mâine, după plenul de la Camera Deputaţilor. Este o tergiversare (…) Astăzi aveam ocazia să eliminăm pensiile speciale”, a afirmat Alfred Simonis, marţi, la Parlament, relatează Agerpres.

„Când PNL şi USR au fost în opoziţie, strigau că vor elimina, în termen, pensiile speciale”

„Când au fost în opoziţie, strigau că vor elimina, în termen, pensiile speciale. Fiind la putere, probabil că din cauza presiunii parlamentarilor pe care îi au în Cameră şi Senat, nu mai doresc eliminarea pensiilor speciale. Raportul Comisiei de statut este simplu: abrogarea a două articole din Statutul senatorilor şi deputaţilor care fac referire la pensiile speciale. Dura un minut”, a explicat Simonis.

„Orban și imaculații din USR se țin cu dinții de pensiile speciale! Astăzi am solicitat în Biroul Permanent Reunit organizarea de îndată a unui plen reunit în care să votăm proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Pensiile speciale puteau fi eliminate azi!
Dar n-au vrut! Au inventat tot felul de chichițe procedurale ca să tergiverseze! Niște ipocriți patetici!”, a mai scris Simonis pe Facebook.