Alfred Simonis: „Suntem îndreptățiți să avem prima opţiune în a solicita primul-ministru”

Alfred Simonis: „Suntem îndreptățiți să avem prima opţiune în a solicita primul-ministru”
Foto: Mediafax
Publicat: 03/11/2021, 09:15
Actualizat: 03/11/2021, 09:16

Deputatul PSD Alfred Simonis a declara că PSD este îndreptățit să aibă prima opţiune pentru desemnarea unui premier.

„Situaţia în care se află astăzi scena politică ne îndreptăţeşte să avem prima opţiune în a solicita primul-ministru. În acest moment în care în fiecare zi PNL pierde 1, 2, 3 parlamentari, singurul partid stabil în România fiind PSD, ar fi îndreptăţit să facă această solicitare”, a spus Alfred Simonis, la Digi24.

El consideră că nu e important „cine e primul-ministru”: „Dacă mă întrebaţi pe mine personal, fără să fie o decizie luată în partid, cred că e mai puţin important cine e prim-ministru, dacă e de la PSD, dacă e de la PNL, important e să fie un prim-ministru sănătos la minte, să înţeleagă contextul în care se află România, capabil să gestioneze o majoritate în Parlament”.

Deputatul social-democrat crede însă că aceste negocieri, care vor debuta miercuri, potrivit lui Florin Cîţu, trebuiau să aibă loc de câteva zile.

„Având în vedere numărul de parlamentari, orice negociere pleacă de la calcule, iar calculele arată astăzi în dreptul PSD 157 de parlamentari şi în deptul PNL astăzi erau 119, până mâine nu ştim câţi mai rămân, cert e că primul pas se întâmplă, forţele politice se pun la masă, trebuia să se întâmple de câteva zile cel puţin această negociere”, a mai spus Simonis, care a precizat că în acest moment, conform calculelor, PNL, USR şi UDMR nu mai pot forma o majoritate pentru a învesti un guvern.