Alina Bica, cercetată de DNA într-un dosar în care e acuzată că a luat 3,5 milioane de euro mită de la Ioan Niculae. Numele lui Tender, Udrea și Dragnea, menționate în dosar

Alina Bica, cercetată de DNA într-un dosar în care e acuzată că a luat 3,5 milioane de euro mită de la Ioan Niculae. Numele lui Tender, Udrea și Dragnea, menționate în dosar

Alina Bica ar fi primit mită 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să intervină în soluționarea dosarului celui dintâi la DIICOT, fiindu-i promisă și funcția de procuror general. Informațiile apar pe blogul jurnalistului Robert Turcescu, unde a fost publicat un document al Direcției Naționale Anticorupție, conform căruia procurorii DNA fac cercetări cu privire la Alina Bica, într-o cauză disjunsă din cea în care fosta șefă a DIICOT este arestată preventiv.

Procurorii notează că Ioan Niculae, cercetat într-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, la Alina Bica pentru soluționarea favorabilă a dosarului sau tergiversarea soluționării până la împlinirea prescripției.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica a intervenit la procurorul de caz în scopul tergiversării soluționării dosarului lui Niculae.

În schimb, Ioan Niculae i-ar fi oferit Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro și promisiunea ca, împreună cu Liviu Dragnea, să o sprijine pentru promovarea în funcția de procuror general al României, se mai arată în document.

Conform sursei citate, Alina Bica ar fi primit mită și de la Ovidiu Tender, care era judecat într-un dosar pe care îl întocmise chiar fosta șefă a DIICOT.

Astfel, atestă ordonanța DNA, Tender a apelat la unul dintre consilierii Alinei Bica, Florin Ionuț Mihăilescu, astfel încât acesta din urmă i-a dus fostului procuror-șef al DIICOT mai multe documente, pentru ca ea sî le consulte. Alina Bica urma să îl consilieze în sensul formulării unei apărări favorabile omului de afaceri. În urma sprijinului acordat, Bica și Mihăilescu ar fi primit un teren, cel din urmă primind și bani direct pe card.

Reacția lui Dragnea

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Parlament, referindu-se la acuzațiile care i se aduc privind o eventuală intervenție pentru numirea Alinei Bica în funcția de procuror general, că nimeni, și nici el, nu a intervenit la premierul Victor Ponta în acest sens.”Am auzit de nu-știu-ce acuzații în legătură că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui? Cui să o propun și în fața cui să o susțin?”, a spus Dragnea.

În condițiile în care jurnaliștii i-au atras atenția că la momentul respectiv Victor Ponta era ministru interimar al Justiției și că deci, numirile stăteau în „pixul” acestuia, Dragnea a răspuns: „Da, eu am spus-o și public atunci și în BPN că niciunul dintre noi nu trebuie să intervină la Victor Ponta pentru nicio propunere, pentru că nu sunt propuneri politice, ceea ce s-a și întâmplat”.

„Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu”, a spus Dragnea.

Ziaristul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul personal, o ordonanță a procurorilor DNA, în facsimil, în care se arată că a fost dispusă disjungerea mai multor dosare din dosarul „Alina Bica-ANRP”. În documentul de pe blogul lui Turcescu mai apar numele lui Ovidiu Tender, Dorin Cocoș, Elena Udrea, Bogdan Buzăianu.

O ordonanță de disjungere a cauzei (cum este documentul prezentat de Robert Turcescu) se dispune atunci când instanța sau procurorul consideră că o bucată dintr-un proces trebuie desprinsă și judecată sau urmărită în mod separat, într-un nou dosar, distinct de soarta primului.

Alina Bica este arestată preventiv în dosarul în care acuzată de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, care, în 2011, a acordat o despăgubire pentru un teren din Capitală supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii