ALL INCLUSIVE la Palatul Parlamentului. Cât costă o petrecere în Casa Poporului. LISTA TARIFELOR

ALL INCLUSIVE la Palatul Parlamentului. Cât costă o petrecere în Casa Poporului. LISTA TARIFELOR
Publicat: 05/08/2015, 09:56

Conducerea Camerei Deputaților susține că, începând cu anul 2000, nunțile sunt interzise în Parlament. Acest lucru nu-i oprește însă pe organizatorii de evenimente să folosească unele săli pentru alte tipuri de evenimente, de la conferințe și recepții până la prezentări de modă și chiar baluri de absolvire.

De exemplu, în ultimii ani, petrecerile de Revelion la Parlament au fost foarte căutate, mai ales datorită tematicilor. În 2013, invitații au petrecut în stilul anilor `20, petrecerea fiind denumită „Marele Gatsby”, iar în 2014 evenimentul s-a numit „Galelor Filmului de la Hollywood”, prețurile pentru un invitat fiind cuprinse între 100 și 300 de euro. Pentru revelionul „Marele Gatsby”, au fost închiriate două săli, care au adus Centrului Internațional de Conferințe peste 10.000 de euro.

Să închiriezi o sală pentru un eveniment la Parlament poate fi destul de scump. Prețul unei săli pornește de la 1.400 de euro pe zi și poate depăși 4.500 de euro. Potrivit unui memorandum intern, aprobat de Biroul Permanent în septembrie 2014, remis la solicitarea gândul, sunt opt săli care pot fi închiriate pentru evenimente private.

Sala „Unirii” – 4.500 de euro/zi – Sala are o capacitate de 800-2.000 de persoane, având 2.226 de metri pătrați

Sala „Al.I.Cuza”, inclusiv sonorizare – 4.500 de euro/zi – Sala are o capacitate de 800-1.200 de persoane, cu o suprafață de 1.820 de metri pătrați.

Sala „C.A. Rosetti” – 4.000 de euro/zi – Cu o capacitate de 600 de persoane, sala are o suprafață de 1.420 de metri pătrați.

Sala „Ion I.C. Brătianu”, inclusiv sonorizare – 2.800 de euro/zi – Are 1.120 de metri pătrați și o capacitate de 550 de persoane.

Sala „Take Ionescu” – 2.500 de euro/zi – Are doar 924 de metri pătrați, cu o capacitate de 200-400 de persoane.

Sala „Drepturilor Omului”, inclusiv sonorizare și sistem de conferință – 1.800 de euro/zi – Are 480 de metri pătrați și o capacitate de 60-150 de persoane.

Sala „Nicolae Iorga”, inclusiv sonorizare – 1.600 de euro/zi – Este una dintre cele mai mici săli, cu doar 426 de metri pătrați și o capacitate de 250 de persoane.

Sala „Nicolae Bălcescu”, inclusiv sonorizare – 1.400 de euro/zi – Are doar 378 de metri pătrați și o capacitate de 150 de persoane.

VEZI AICI CUM ARATĂ SĂLILE

Prețurile stabilite de Camera Deputaților, prin Centrul Internațional de Conferințe, sunt însă minime, ele fiind negociate cu fiecare organizator în parte. Pentru cei care vor și garderobă, trebuie să mai scoată din buzunar încă 30 de euro pe zi.

În plus, Centrul Internațional de Conferințe pune la dispoziție și alte servicii de care pot beneficia, contra unui preț, organizatorii. De exemplu, pentru un sistem de sonorizare pentru un spectacol, ar trebui achitat un preț de 150 de euro pe zi, iar pentru sonorizare ambientală 50 de euro pe zi. Un videoproiector mare costă 500 de euro pe zi, în timp ce unul mediu ajunge la 150 de euro.

Pentru cine dorește și un pupitru, mai scoate încă 20 de euro pe zi. Inclusiv drapelul românesc este de închiriat: 2 euro pe zi cel de interior, de dimensiuni mai mici, și 7 euro pe zi cel mare, de exterior.

Și când vine vorba de conferințe, Camera Deputaților pune la dispoziție atât instalații de traducere, cât și mobilier specific. Un scaun costă 5 euro pe zi, un fotoliu tip President 10 euro, o tablă de conferințe 10 euro, iar o vitrină de expunere 5 euro pe zi.

Dacă un organizator dorește și fotograf, atunci va plăti 100 de euro pe oră, iar pentru o filmare profesională va scoate din buzunar 5.000 de euro pe oră.

Există însă și excepții de la aceste prețuri. Ele se aplică, în special, autorităților publice și instituțiilor.

De exemplu, Direcția Generală pentru Afaceri Externe, Direcția pentru Relații Publice și Protocol, deputații pentru vizite oficiale, grupurile parlamentare, comisiile permanente au gratuitate totală, în timp ce partidele politice parlamentare au un discount de 25% din prețul afișat.

Administrația Prezidențială, Senat, Guvern, Ministerele și organele de specialitate din subordinea Guvernului, autoritățile administrative (Consiliul Concurenței, SRI, Academia Româna, CNA), autoritățile locale, ÎCCJ, CCR, Curtea de Conturi,Avocatul Poporului, ONG-uri, unități de învățământ, unități sanitare, de cercetare și de cultură beneficiază de o reducere de 50%.

VEZI LISTA INTEGRALĂ DE TARIFE

În ce privește Senatul, acesta nu a obținut venituri din închirierea sălilor, nici în 2014, nici în 2015. Potrivit unui răspuns al Senatului la solicitarea gândul, „la nivelul Senatului, nu se organizează nunți și nu există săli disponibile pentru acest tip de eveniment”.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Cum fac amor Mihai și Elwira Petre, de fapt: 'Partea inferioară a corpului meu a...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
EXCLUSIV. Vedete din România pe care vântul le-a lăsat în... posteriorul gol! La propriu!
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ALERTĂ în România! Primul SUSPECT de Covid-19 cu varianta OMICRON
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Ungurii ne dau lovitura supremă. Ce au spun despre Ziua Națională a României
Blestemul lansat asupra Familiei Regale! Prințesa nu va putea fi fericită în veci. A plecat...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...