Ambasada Germaniei: Aceste decizii nu reprezintă în niciun caz un semnal bun și corect

Redactor:
Dana Stanila
Ambasada Germaniei: Aceste decizii nu reprezintă în niciun caz un semnal bun și corect
Ambasada Germaniei: Aceste decizii nu reprezintă în niciun caz un semnal bun și corect

”În noaptea trecută, guvernul României a emis două ordonanțe de urgență pe care le cunoaștem în linii mari și care aduc modificări Codului penal, precum și amnistii penale. Este foarte evident că prin intermediul acestor decizii, guvernul României a trecut peste îndoielile majore ale președintelui României, ale justiției și ale unei largi părți a populației. Urmărim cu o oarecare îngrijorare aceste evoluții. Pentru că și o mare parte a societății civile din România își exprimase, deja, foarte clar, îngrijorările cu privire la deciziile luate și la subiectul despre care este vorba”, se arată în comunicatul Ambasadei Germaniei la București.

Ambasada Germaniei face referire și la declarațiile reprezentanților Comisiei Europene pe aceeași temă.

”În acest context, Comisia Europeană a făcut deja în dimineața zilei de astăzi o declarație critică prin vicepreședintele în funcție, Timmermans, și prin președintele Jean-Claude Juncker. Cred că putem afirma că aceste decizii nu reprezintă în niciun caz un semnal bun și corect, și având în vedere unele decizii iminente, la nivelul Uniunii Europene, ce privesc România. Din acest considerent, ne dorim răspunsuri clare din partea Guvernului legat de viziunea acestuia cu privire la continuarea luptei ferme împotriva corupției și la întărirea statului de drept, în aceste condiții-cadru legale schimbate”, se mai precizează în comunicat.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și prim-vicepreședintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupției.

Inchide