Ambasadorul Marii Britanii, după discuțiile cu Toader: Vrem ca modificările în Justiție să aibă scopul de a întări lupta împotriva corupției și statul de drept

Publicat: 06/09/2017, 12:57
Actualizat: 26/03/2019, 06:20
Întâlnirea a avut loc la inițiativa ambasadorului Marii Britanii, care a subliniat că, în ceea ce privește modificările pe Legile justiției, România trebuie să decidă ce fel de sistem își dorește și că progresele făcute anul trecut în materie în consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției sunt remarcabile.„România are instituții precum DNA care lucrează într-un mod foarte, foarte bun și punctul nostru de vedere este că orice modificare ar fi bine să fie discutată cu toate părțile interesate, cu scopul de a întări sistemul de drept în România și lupta anticorupție”, a spus Brummell.
„Am subliniat că România trebuie să decidă singură, conform Constituției și procedurilor parlamentare ce sistem de justiție își dorește, care este sistemul potrivit pentru România. Noi am subliniat că apreciem foarte mult ce a făcut România anul trecut în ceea ce privește stabilitatea sistemului de drept și lupta împotriva corupției. (…) Domnul ministru a explicat scopul modificărilor, și noi am subliniat că este ceva pentru România, că vrem ca modificările să aibă scopul de a întări lupta împotriva corupției și statul de drept, să fie discutate cu toate părțile interesate. Domnul ministru a explicat că o să fie și deja este în curs examinarea, inclusiv acum la CSM, și a subliniat că România vrea ca modificările să ia în considerare recomandarile MCV”, a declarat Brummell, care a explicat și că importantă nu este recomandarea Marii Britanii în această chestiune, ci ca schimbările să fie discutate cu toate părțile interesate, care să aibă posibilitatea de a expune un punct de vedere, pentru a crea o legislație nouă, adaptată nevoilor României.
Vizita lui Paul Brummell vine după ce, marți, la sediul Ministerului Justiției, a fost și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Astăzi, 5 septembrie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au primit vizita E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Cu această ocazie, a fost evidențiată cooperarea româno-americană, bazată pe parteneriat și colaborare în domeniul justiției, cu accent pe promovarea de schimburi de bune practici in ariile de interes comun. Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere și o discuție fructuoasă în spiritul cooperării în cadrul Parteneratiului Strategic bilateral”, se arăta într-un comunicat de presă comun al Ministerului Justitiei și Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, transmis marți după-amiază.

În urma întrevederii, Klemm a afirmat că „discuțiile au avut loc într-un spirit de cooperare”, precizând că dialogul a fost „eficient”.

„Am avut o discuție foarte eficientă cu domnul ministru Toader, în această dimineață, într-un spirit pozitiv, care trebuie să existe în cadrul parteneriatului nostru strategic. Vom transmite o declarație comună pe parcursul acestei zile. Discuțiile au avut loc într-un spirit de cooperare. Am făcut schimb de informații și păreri și abia aștept să lucrez mai departe cu ministrul și Guvernul”, a spus Klemm, după întâlnirea cu Tudorel Toader, de la sediul Ministerului Justiției.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea ambasadorul SUA la București, după ce Hans Klemm s-a declarat „îngirjorat” de unele modificări propuse de ministrul Toader la legile justiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun