Ambasadorul SUA la București, mesaj emoționant pentru români: Sunt mândru să spun că poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american

Redactor:
Gandul
Ambasadorul SUA la București, mesaj emoționant pentru români: Sunt mândru să spun că poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american
Ambasadorul SUA la București, mesaj emoționant pentru români: Sunt mândru să spun că poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american

„La împlinirea a 30 de ani de la prăbușirea comunismului, America îi comemorează pe românii care s-au sacrificat atunci când România a ales calea libertății, eliberându-se de tiranie. Așa cum a menționat președintele Trump în mesajul său transmis în onoarea Zilei Naționale a Victimelor Comunismului „ni-i amintim pe cei peste 100 de milioane de oameni care au murit din cauza opresiunii comuniste… și ne reafirmăm angajamentul de a asigura pentru toți un viitor în pace și prosperitate, bazat pe principiile fundamentale ale democrației —libertatea, dreptatea și un profund respect pentru valoarea fiecărei vieți umane”, a scris Adrian Zuckerman într-un comentariu adresat românilor și transmis de ambasada SUA în România, potrivit Mediafax.

Acesta vorbește despre dorința de libertatea a românilor care i-a determinat să iasă în stradă în 1989.

„Pe 9 noiembrie 1989, bărbați și femei hotărâți au pus în acțiune celebrele cuvinte ale președintelui Ronald Reagan, dărâmând Zidul Berlinului — simbol al totalitarismului abominabil — trimițând astfel un mesaj că democrația și statul de drept vor triumfa întotdeauna în fața opresiunii și tiraniei. Acest spirit a pătruns în România, protestele răspândindu-se în toată țara și aducând libertatea la care milioane de oameni aici și în străinătate au visat pe parcursul a multe decenii de întuneric. Jertfa și viziunea poporului român au dus la o transformare remarcabilă a țării”, a completat Zuckerman.

Ambasadorul SUA la București aduce în discuția și tranziția dificilă către democrație pe care a avut-o România după căderea regimului comunist.

„Tranziția a fost dificilă, având în vedere daunele cauzate societății de un regim comunist pervers, rău și crud. Până în 1989, românii suferiseră îndelung sub o asuprire inimaginabilă și o lipsire materială impusă de acest regim. Cei care nu au experimentat acest nivel de austeritate și greutăți nu pot aprecia pe deplin ceea ce înseamnă viața sub comunism —cu toate acestea, familia mea și cu mine, putem. România nu și-a început tranziția spre democrație în condiții de concurență echitabilă —a fost reținută de ravagiile și decadența comunismului”, a mai explicat oficialul american.

El a salutat progresele României prin alăturarea la NATO și Uniunea Europeană, cât și parteneriatul strategic pe care țara noastră îl are cu SUA.

„Pe măsură ce reflectăm asupra trecutului, este oportun să sărbătorim progresul României. După două războaie mondiale devastatoare, un regim comunist împovărător și o tranziție dificilă, România s-a alăturat NATO și Uniunii Europene și a creat un parteneriat strategic cu Statele Unite. Aceste realizări reflectă viziunea modernă a României: pro-europeană, transatlantică și dedicată idealurilor și valorilor civilizației occidentale”, potrivit ambasadorului.

Adrian Zuckerman a subliniat că, dincolo de această dezvoltare remarcabilă a României în ultimele trei deceni, libertatea nu este gratuită, iar democrația are nevoie de o cultivare sporită.

„Dezvoltarea României în ultimii 30 de ani a fost remarcabilă și servește drept mărturie pentru deciziile și sacrificiile curajoase ale poporului român. Cu toate acestea, libertatea nu este gratuită, iar democrația necesită cultivare și atenție sporită. Ne-am angajat să colaborăm cu România pentru a construi un viitor mai puternic și a o ajuta să-și atingă potențialul maxim. Eradicarea flagelului corupției, care erodează instituțiile, subminează societatea și compromite viitorul României, este cheia pentru o zi de mâine mai bună. Dezvoltarea piețelor libere, concomitant cu promovarea investițiilor în domeniul sănătății, educației și infrastructurii, le garantează tuturor românilor că se vor bucura de binecuvântarea prosperității dăruită de libertate și democrație”, a mai spus Zuckerman.

Nu în ultimul rând, ambasadorul SUA în România a conchis că țara noastră „nu are un prieten mai bun decât poporul american”.

„În ultimii 30 de ani, Statele Unite și România, împreună, au pus bazele succesului relației transatlantice. Sunt mândru să spun că poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american. Îi onorăm pe toți cei care au murit în lupta cu tirania și pe cei care s-au sacrificat pentru un viitor mai bun – cauza libertății a fost întotdeauna de partea voastră. Americanii sunt aici acum, vor rămâne aici și vom merge înainte împreună cu poporul român”, a concluzionat Adrian Zuckerman.

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
FOTO, Prodanca, apariție interzisă într-un costum de baie ireal de mic! Doar Reghe ar trebui...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a pozat în vacanță și a primit mii de like-uri! Cea mai...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Cifrele incredibile reușite de Dacia. Cum a ajuns mașină indispensabilă pentru francezi
Politişti reţinuţi pentru tortură. Poliţia Capitalei, în mijlocul unui scandal major. Valeriu Şuhan, fost ofiţer...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Grupa de sânge care te face mai sensibil în fața infectării cu SARS-CoV-2
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Descoperire UNICĂ și FĂRĂ PRECEDENT în Italia! „Este EXTRAORDINAR, mai avem încă 20 de hectare...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
De ce vor fi date mii de laptopuri pentru bugetari: eMAG a câștigat contractul de...
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide