Anca Dragu, declarație care aruncă în aer coaliția de guvernare. „Cel mai performant guvern, cel condus de Adrian Năstase!”

Anca Dragu, declarație care aruncă în aer coaliția de guvernare. „Cel mai performant guvern, cel condus de Adrian Năstase!”
Anca Dragu, declarație care aruncă în aer coaliția de guvernare. „Cel mai performant guvern, cel condus de Adrian Năstase!” / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 18/04/2021, 13:57
Actualizat: 18/04/2021, 14:00

Anca Dragu aruncă în aer coaliția de guvernare. Președintele Senatului a făcut o declarație care în mod cert nu va trece neobservată în interiorul Executivului. Referindu-se la cel mai bun guvern pe care l-a avut vreodată România, Anca Dragu a răspuns fără să stea pe gânduri: „Cel condus de Adrian Năstase”.

Așadar, în opinia preşedintelui Senatului, Executivul care a condus România spre aderarea în Uniunea Europeană a fost „cel mai performant”.

Anca Dragu, elogii aduse PSD-istului Adrian Năstase

Într-o intervenție la Prima Tv, Anca Dragu a declarat că USR PLUS nu va părăsi guvernarea. „Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem foarte mult, la care am contribuit. Avem sute de membri USR PLUS care au contribuit la acest program şi credem că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani”, a spus președintele Senatului.

„De fapt, întotdeauna, personal, am insistat pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de câte un minister sau de un guvern întreg. Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ştim bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniştrii, devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să ne amintim că cel mai performant guvern care ne-a adus şi ne-a deschis drumul către aderarea la Uniunea Europeană a fost Guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

USR PLUS vrea renegocierea parteneriatului cu PNL

Dându-și seama că afirmația sa ar putea fi interpretată, șefa Senatului a explicat că nu este vorba de un model politic, ci de continuitate în cazul Guvernului Năstase.

„Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate şi este foarte important să ai un program foarte bine structurat. Și noi avem acest program. Trebuie să ai şansa să îl implementezi, pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, astea nu fac bine implementării politicilor economice şi sociale şi în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu ţările europene, în toate domeniile: educaţie, sănătate, infrastructură. Asta este una dintre explicaţii. (…) Vrem să construim, vrem să avem şansa să punem acest program de guvernare în aplicare, dar nu oricum. (…) Noi vrem să ne aşezam la masa discuţiilor, asta cred că ar face orice om politic responsabil”, a arătat Anca Dragu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Victimele variantei Omicron. Val de spitalizări cu COVID-19 a copiilor mai mici de 5 ani...
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REȚEAUA DIGI RCS – RDS a PICAT, în CONSTANȚA
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Accident rutier cumplit lângă București. Cum s-a produs totul
Se dau 900 de euro de persoană! Decizie fără precedent pentru milioane de oameni
Efectele neștiute ale celui mai popular analgezic din lume. Afectează comportamentul oamenilor!
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...