Andronescu, despre moțiunea pe Educație: N-am dormit în două luni, am făcut practic tot ce se putea

Andronescu, despre moțiunea pe Educație: N-am dormit în două luni, am făcut practic tot ce se putea
Publicat: 23/09/2012, 14:56
Actualizat: 31/01/2019, 18:41

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că va răspunde la moțiunea simplă care va fi depusă săptămâna viitoare pe Educație cu faptele concrete realizate de când a preluat mandatul, adăugând că în aceste două luni nu a dormit și a făcut practic tot ce se putea.

„La moțiune o să le răspund acestor puncte pe care am înțeles că le pun în moțiune cu toate argumentele care îmi stau la îndemână și cu fapte concrete, pentru că eu vin din domeniul științelor exacte și nu vorbesc decât pe lucrurile pe care le putem și vedea și măsura așa cum sunt ele (…) Astea toate cred că spun că nu am dormit în aceste două luni și că am făcut practic tot ce se putea (…) Eu sunt la Ministerul Educației de două luni, cred că am făcut în aceste două luni suficient de multe lucruri pe care le puteam face în două luni încât să pot să răspund de ce le-am făcut și să și spun ce-am făcut”, a afirmat Andronescu, într-o conferință de presă la sediul PSD.

Ea a arătat că a luat pregătirile pentru clasa pregătitoare „de la zero”.

„Numai dacă ar fi să vorbesc despre clasa pregătitoare pe care am luat-o de la cota zero, adică nu era nimic pregătit. Nici corpul profesoral instruit corespunzător, nici selecționat, nici mobilierul angajat să spunem prin licitație, nici materialele didactice, deci practic aveam doar 130.000 de copii înscriși și familii foarte nemulțumite față de modul în care cei care au fost înaintea noastră au decis cum să accepte înscrierea acestor copii. Nu am lăsat nicio zi să ne interesăm de fiecare dintre demersurile pe care le-am menționat și a început anul școlar așa cum poate mulți nu se așteptau să înceapă, adică în cvasi-majoritatea școlilor avem și mobilier, avem și profesori, toți sunt calificați, lucrurile au mers…”, a spus ministrul Educației.

Referitor la inițiativa introducerii „bacalaureatului profesional”, ea a arătat că deși probabil deranjează opoziția actuală din Parlament, există justificare pentru aceast- măsură.

„Nu poți abandona 150.000 de tineri de 18-19 ani, câți nu au luat Bacalaureatul anul trecut și anul acesta. Pentru ei trebuie să găsim o formulă de integrare pe piața muncii și cred că această propunere este o astfel de soluție. Faptul că marea majoritate a celor care au un cuvânt de spus au găsit pozitivă această soluție mă determină să stau cu fruntea sus și să sper că ea și produce efectele pe care noi le-am scontat”, a afirmat Andronescu.

Ea a mai adăugat că în ultimele două luni s-a concentrat și pe pregătirea celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului. „Ne-am ocupat practic de cum să îi pregătim mai bine pe cei care nu au luat bacalaureatul în prima sesiune pentru a doua sesiune, că niciun inspector nu a plecat în concediu, că s-a organizat cursuri în toate liceele unde am avut eșecuri la Bacalaureat”, a mai spus Andronescu.

PDL va depune moțiunea simplă pe tema educației în prima ședință de plen de săptămâna viitoare a Camerei Deputaților, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, vicepreședintele PDL Sulfina Barbu.

Ea a arătat că textul moțiunii este pregătit și democrat-liberalii au strâns numărul necesar de semnături pentru depunerea acestei moțiuni simple.

„Conform regulamentului, moțiunile simple se depun în prima ședință de plen a Camerei Deputaților. Textul moțiunii este pregătit și avem toate semnăturile necesare. Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaților, Mircea Toader, va anunța moțiunea în prima ședință de plen a Camerei Deputaților, ședință care ar puta avea loc luni”, a precizat Sulfina Barbu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste