ANI cere Parchetului cercetarea lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese. Primarul Sibiului: „Sunt în perfectă legalitate”

Redactor:
Clarice Dinu
Redactor:
Cristian Andrei
ANI cere Parchetului cercetarea lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese. Primarul Sibiului: „Sunt în perfectă legalitate”
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către primarul Sibiului, Klaus Iohannis, întrucât acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comercială deținută de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), al cărui președinte a fost în perioada 2002 - 2013.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către primarul Sibiului, Klaus Iohannis, întrucât acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comercială deținută de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), al cărui președinte a fost în perioada 2002 – 2013.

ANI a sesizat Parchetul pentru cercetarea primarului Sibiului, care este și numărul doi în PNL, ocupând funcția de prim-vicepreședinte al partidului. Iohannis a acuzat presiunile politice ale ANI, despre care spune că și-a adus aminte de el după ce a intrat în PNL.

Potrivit inspectorilor de integritate obiectul contractului semnat cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ și penal de către Iohannis constituie servicii de informare și publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operațional: Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public”.

De asemenea, primarul a aprobat, în perioada ianuarie – iunie 2011, un număr de trei facturi fiscale în vederea efectuării plăților către prestator (S.C. Tipografia Honterus S.R.L.).

În urmă cu câteva luni, Agenția Națională de Integritate a constat starea de incompatibilitate în cazul lui Iohannis care face parte din AGA societății regionale de Apă și Canal.

„Nu este conflict de interese, conflictul de interese ar fi apărut dacă aveam vreun beneficiu din acest contract. Eu sunt în perfectă legalitate, vă dați seama că aceste chestiuni le-am discutat cu juriștii înainte și mi-au spus că nu este niciun conflict de interese”, a declarat Klauss Iohannis.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are de fapt Gigi Becali! Îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce vă...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 19-25 aprilie 2021. Zodia care câștigă bani în aceste zile
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×