Antonescu: Dacă nu-i cânți în strună lui Ponta ești băsist. A fi anti-Băsescu nu înseamnă a fi stupid

Redactor:
Andi Manciu
Antonescu: Dacă nu-i cânți în strună lui Ponta ești băsist. A fi anti-Băsescu nu înseamnă a fi stupid
Cele mai recente declarații ale lui Crin Antonescu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că aceia care nu îi cântă în strună premierului Victor Ponta sau PSD sunt catalogați drept „băsiști”, el spunând și că acreditarea ideii că ar fi asociat cu Traian Băsescu este o „obrăznicie” a cuiva care „nu are niciun Dumnezeu în politică”.

Antonescu a afirmat într-o emisiune la Realitatea Tv că s-a văzut de „vreo două ori” cu Traian Băsescu în întâlniri care nu au fost publice, dar discuțiile au vizat doar teme de politică externă.

„Ce nu înțeleg este de ce cineva confundă condiția de a fi împotriva lui Traian Băsescu din punct de vedere politic cu condiția de a fi stupid (…) Nimic, dar nimic din ce a fost poziția PNL sau a mea, Crin Antonescu, împotriva lui Traian Băsescu nu s-a schimbat. Cu un termen care îi este drag, nimic nu s-a reevaluat. Chestiunea este însă că nu putem confunda asta cu stupiditatea”, a declarat Antonescu, precizând că nu trebuie să facă din atacarea lui Băsescu „un ritual”.

El a precizat că în subiectul legat de nominalizarea lui Klaus Iohannis în Guvern șeful statului a avut afirmații pertinente.
„Eu cu domnul Băsescu, cred că în afara împrejurărilor de învestiri, de la care la unele am și lipsit în mod spectaculos, m-am mai întâlnit de vreo două ori. M-am întâlnit. Nu au fost întâlniri publice, am discutat chestiuni de politică externă într-un caz și, mai precis, apropos de chestiunea cu Republica Moldova, pentru că mergeam în Republica Moldova, pentru că am fost în Republica Moldova, și pentru că eu cred că teme de politică externă ca aceasta sau ca oricare alta de asemenea importanță trebuie discutate chiar cu oameni pe care nu-i suporți – dacă ei sunt președinte, ministru de externe sau prim-ministru. Da? Dec,i dacă eu săptămâna viitoare nu mai am Guvern cu Victor Ponta și devenim adversari politici (…) o chestiune de politică externă o vom discuta, iar o altă chestiune, una care ține de securitatea națională. Dar nu am discutat niciodată, nu am discutat… nu am pus la cale. Care ar fi interesul meu să am o asociere sau o combinație politică cu Traian Băsescu? După 10 ani în care Traian Băsescu era tare și pe lângă Traian Băsescu câștigai frumos, politic vorbesc”, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a ținut să-i transmită lui Victor Ponta și altor lideri politici că el nu l-a chemat la nunta sa pe Traian Băsescu și nici nu a fost avocatul Elenei Udrea și al lui Dorin Cocoș.

„Ușor cu băsismul și anti-băsismul”, a continuat Antonescu.

El a mai afirmat că Traian Băsescu nu l-ar putea ajuta să devină președinte al României.

„Dacă nu-i cânți în strună marelui PSD și mai ales marelui său conducător, domnul Victor Ponta, ești băsist. Dacă nu-l înjuri pe Traian Băsescu din senin sau când spune lucruri adevărate, ești înțeles cu Băsescu. Dacă Băsescu spune un lucru pe care cei mai mulți dintre români îl spun probabil, că de aia îl spune și Traian Băsescu: dom”le, Iohannis e bun, puneți-l acolo că e un, ar fi un câștig, înseamnă că ai o combinație cu Traian Băsescu”, a mai comentat Antonescu.

El a ținut să sublinieze că afirmația că ar fi „asociat cu Traian Băsescu este o obrăznicie pe care numai cineva care nu are niciun Dumnezeu în politică o poate face”.

Inchide