Antonescu, despre privatizarea CFR Marfă: „A fost un eșec de etapă”

Redactor:
Sorina Ionașc
Antonescu, despre privatizarea CFR Marfă: „A fost un eșec de etapă”
Privatizarea CFR Marfă, un "eșec de etapă". Așa consideră președintele PNL, Crin Antonescu, susținând însă că nici fostul ministru, Relu Fenechiu, nici actualul, Ramona Mănescu, nu sunt vinovați de acest eșec.

Privatizarea CFR Marfă este un „eșec de etapă”. Așa consideră președintele PNL, Crin Antonescu, care susține că nici fostul ministru, Relu Fenechiu, nici actualul, Ramona Mănescu, nu sunt vinovați de acest eșec.

„Relu Fenechiu, când a fost ministru, a avut două teme mari: deblocarea fondurilor europene și încheierea cu succes la etapa în care se afla privatizarea CFR Marfă. El a parcurs procesul respectiv, în condițiile în care s-a desfășurat licitația, atât domnia sa, cât și premierul au fost mulțumiți și l-am felicitat. Eu salut decizia curajoasă și fermă a doamnei Ramona Mănescu, care, fără a mai despica firul în patru, a aplicat  foarte strict condițiile contractuale și legea. Chiar dacă va exista o întreagă dezbatere, este un eșec de etapă, dar nu e de vină nici actualul, nici fostul ministru”, a declarat Antonescu, la sfârșitul ședinței PNL.

Referitor la propunerea lui Andrei Gerea pentru conducerea Ministerului Economiei, președintele PNL l-a avertizat pe acesta că este un minister foarte greu și că trebuie să treacă proba de foc: Oltchim.

„Este un minister foarte greu, mai ales pentru o țară care are principala problemă în zona economică. Există subiecte de agendă foarte presante, urgente și complicate, cum ar fi Oltchim și Cuprumin. Politicile din acest minister au legătura cu tema mare cu exploatarea resurselor naturale. Este unul dintre cele mai importante ministere pentru noi, conceptul de industrializare fiind unul cheie. Sper că odată cu domnia sa o generație nouă să-și facă intrarea și să-și treacă proba de foc în cele mai grele momente”, a mai spus liderul liberal.

Proba Oltchim a recunoscut-o și Gerea, precizând că este o prioritate.

„Sunt un om de echipă, eu zic că faptul că fac parte din echipa liberală ar trebui să fie o garanție pentru modul nostru de lucru și de gândire. Sper să pot rezolva măcar o parte din problemele care sunt acum la nivelul ministerului. Privatizarea Oltchim este o prioritate, nu am cum să nu mă gândesc la asta. Cât mai repede”, a declarat el.

Inchide