Antonescu, despre relația cu PSD: Nu ne tremură chiloțeii că nu o să mă susțină la prezidențiale

Redactor:
Sorina Ionașc
Antonescu, despre relația cu PSD: Nu ne tremură chiloțeii că nu o să mă susțină la prezidențiale
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că are mai puțină încredere în premierul Victor Ponta decât acum aproape jumătate de an, când Laura Codruța Kovesi a fost numită la șefia DNA.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că are mai puțină încredere în premierul Victor Ponta decât acum aproape jumătate de an, când Laura Codruța Kovesi a fost numită la șefia DNA. Cu toate acestea, liderul PNL spune susține guvernul Ponta ca să reușească, nu pentru că „ne-ar tremura chiloțeii” că nu va fi susținut de PSD la prezidențiale.

„Am încredere mai mică în Ponta de când cu doamna Kovesi, dar suficient de mică încât să funcționeze. USL e într-o situație mai complicată”, a precizat Antonescu, la Antena 3.

Declarația liderului liberal a venit în contextul în care proiectul Roșia Montană a iscat neînțelegeri, așa cum a afirmat și el, în USL. „Cred că cineva nu a înțeles sau nu a vrut să înțeleagă corect ce am spus noi în legătură cu Roșia Montană. Și acel cineva nu e Ponta sau nu e doar Ponta, ci e cineva colectiv”, a mai spus Antonescu.

Totodată, președintele PNL a ținut să precizeze că în alianța cu PSD nu contează atât de mult susținerea sa la prezidențiale, cât programul lor de guvernare.

„Tot PSD-ul trebuie să înțeleagă un lucru și anume că primul ministru, pesedist, și PSD-ul duc o viață bună cu aliatul lor PNL și Antonescu nu pentru că ne-ar tremura chiloțeii că nu o să mă mai susțină la prezidențiale, ci pentru că acest guvern trebuie să reușească și pentru că trebuie să-și respecte cuvântul față de români. Dacă pot înțelege asta, va fi bine, dacă nu, nu mă vor susține la prezidențiale, multă sănătate și mulțumim pentru colaborare!”, a spus el.

Inchide