Antonescu despre scandalul maidanezilor: „Într-o altă țară am fi asistat la demisii. Referendumul e inutil, chiar jenant”

Antonescu despre scandalul maidanezilor: Într-o altă țară am fi asistat la demisii. Referendumul e inutil, chiar jenant
Publicat: 09/09/2013, 00:02
Actualizat: 23/07/2016, 22:20

Crin Antonescu susține că referendumul privind câinii fără stăpân care va avea loc pe 6 octombrie este „inutil, chiar jenant”, apreciind, totodată, că „într-o altă țară am fi asistat la demisii” dacă se întâmpla ca un copil să moară sfâșiat de câini.

„Eu sunt de acord că într-o altă țară am fi asistat la demisii, a primarului în primul rând. Sunt absolut de acord. Dar într-o altă țară, din nenorocire, dacă un om este mușcat și băgat în spital de un câine vagabond, aia este o știre și un scandal. Noi am ajuns să moară copii și nu este primul caz. Eu cred că nu are rost, dar nu pot împiedica o asemenea decizie, pentru că este o decizie a CGMB. Dar nu are rost. Referendumul nu poate bate legea, este inutil, ce să mai discutăm, chiar este jenant”, a declarat Antonescu duminică seară la Digi TV, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, organizarea unui referendum duce la cheltuieli inutile, întrucât în cazul în care Parlamentul adoptă legea privind câinii fără stăpân, consultarea bucureștenilor devine inutilă.

„Eu cred că în legătură cu eutanasierea părerile bucureștenilor, ca și ale românilor, părerile sunt împărțite. Eu cred că în legătură cu o chestiune părerile bucureștenilor nu sunt împărțite: cadrul legal avem și nu trebuie niciun referendum. Nu este normal într-o țară care se pretinde civilizată să umble câini fără stăpân pe stradă și să fii în pericol să fii mușcat, ba chiar omorât, cum am ajuns în această situație. Nu îmi trebuie niciun referendum pentru asta. Legea, că este vorba de eutanasiere în formula legii sau că este o altă chestiune – problema este prinderea acestor câini, strângerea lor de pe străzi și mai departe este o chestiune care nu mai ține de referendum, mai departe este de văzut ce s-a făcut în ani de zile, nu doar de domnul Oprescu, și de ceilalți. Și dacă mergi pe formula eutanasierii, formulă pe care, cu durere în suflet, nu ar fi trebuit să ajungem să mergem pe ea, dar nu cred că mai avem acum altă soluție, tot trebuie să îi strângi și să îi duci undeva să îi eutanasiezi, pentru că nu mergi cu mitraliera pe stradă și tragi unde vezi un câine”, a afirmat președintele Senatului.

El a precizat că reacția sa privitoare la organizarea referendumului nu reprezintă un atac la adresa primarului general Sorin Oprescu.

„Nu este un atac, așa cum l-au perceput unii, la dresa lui Sorin Oprescu. Am spus doar că un referendum este chiar culmea, adică încă niște bani cheltuiți, încă o lună pierdută, când foarte probabil săptămâna aceasta în Camera Deputaților, pentru că acolo este în acest moment decizia, probabil că legea se va adopta în sensul eutanasierii, deci, la ce mai este bun referendumul?”, a spus liderul PNL.

Potrivit acestuia, PNL a susținut proiectele edilului Capitalei.

„Depinde ce înseamnă susținere. Noi am susținut proiectele primarului general și suntem gata să le mai susținem. Aici nu este vinovăția, pentru că este o vinovăție, a primarului general, nu poți să spui că nu-i. Este o vinovăție a mai multora și a noastră, a celor care am avut oameni în CGMB. Problema asta trebuia să fie prima, chiar înaintea salubrității, chiar înaintea deszăpezirii. Nu mai vorbesc înaintea statuilor, florilor și altor lucruri necesare într-un oraș mare. Toți, nu doar primarul general, toți nu au dat o importanță. În chestiunea asta cu referendumul nu avem cum să susținem. Cred că la noi consilierii au votat referendumul lui Sorin Oprescu, dar asta nu înseamnă că referendumul are sens”, a mai spus Antonescu.

Referindu-se la retragerea consilierilor PDL din CGMB, Crin Antonescu a declarat că acesta este un act politic care trebuie luat în considerare. „Putem să discutăm la nesfârșit cât au făcut primarii PDL Băsescu și Videanu în opt ani de zile, nu asta este foarte semnificativ”, a adăugat Antonescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
S-a aflat! Motivul BOMBĂ pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1! Florin...
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său,...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Ea este Monica, tânăra decedată în accidentul din Timiș. Fata și iubitul ei se îndreptau...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Ungurii, la ani lumină de România. Planul Ungariei devine realitate
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital: Sunt viu
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×