Antonescu: Din punct de vedere politic, suntem într-o mahala. Destinul lui Ponta are o cheie comică

Antonescu: Din punct de vedere politic, suntem într-o mahala. Destinul lui Ponta are o cheie comică
Publicat: 27/08/2015, 13:07

„Suntem, din punct de vedere politic, într-o mahala destul de puțin demnă de restul orașului și destul de insalubră. Continuă să se petreacă, în zona politică, lucruri care nu se mai petrec nicăieri (…) Experiența îmi arată că, din păcate, am avut această naivitate mulți ani și am plecat cu ea. E greu să faci prietenie în politică, cu colegi de politică așa cum fac oamenii obișnuiți, în sensul de alți oameni decât cei politici. Am încercat asta fără minte, dar și fără oboseală. Din prima zi și până în ultima zi am încercat acest lucru pentru că, altfel, dacă nu exista un potențial de prietenie cu cei care faci partide, Guverne, alianțe și cu care te duci în fața a milioane de oameni, dacă nu există nici măcar potențial, atunci chiar pentru mine e imposibil”, a spus Crin Antonescu la Realitatea TV.

Crin Antonescu l-a criticat pe Victor Ponta pentru afirmațiile cu privire la „abuzul” din partea justiției. „Despre Victor Ponta nu putem spune că are un destin tragic, putem să luăm în cheie comică ce i s-a întâmplat, în această vară”, a spus Antonescu, care a vorbit pe larg despre Justiție.

„În primul rând, nu e adevărat că fură toți. Sunt atâția oameni în țara asta, în toate breslele, care nu fură. În al doilea rând, să știți că apropo de discuția cu DNA, eu nu înghit nicio poveste, nici alta. Să dea Dumnezeu să mă înșel, să stea lucrurile așa frumos, cum le poveștește și DNA și toți politicienii care au mai rămas pe lângă DNA. Orice s-ar întâmpla, de câte ori discutăm despre sau dinspre DNA, niciodată (ca și în tema serviciilor) nu o să pot lăsa responsabilitatea acolo. Această vină, dacă niște lucruri nu sunt în regulă acolo, este tot la politicieni. Din punct de vedere politic, e o grozăvie să fii prim-mistru și să spui că în România se fac abuzuri, din partea instituțiilor, și că eu însumi sunt victima unui abuz din partea justiției. Nu poți să spui asta când ești prim-ministru și șeful celui mai mare partid, în Parlament. Ce nu e în regulă? Se fac abuzuri? Păi tu, ca politician, răspunzi de aceste lucruri”, a mai spus Antonescu.

Pe de altă parte, fostul președinte al PNL este de părere că „scena politică și partidele arată mai rău ca niciodată”, în condițiile în care, după votul din 16 noiembrie, toate se pronunțau în favoarea unei noi reformări a vieții politice.

„Precizez că am mereu sentimentul responsabilității, ca un fost șef de partid la acest eșec, pentru că partidele, așa cum se prezintă, sunt un eșec pentru viața politică, pentru România. De aceea am demisionat. Partidele nu arată bine pentru că au o criză de reprezentativitate mai profundă ca oricând, criză de idei. Astăzi, nu văd pe ce se poartă disputa. Că pleacă sau nu din funcția de prim-ministru Victor Ponta… ăsta e un detaliu dintr-o discuție. Nu văd un mesaj coerent, nici dintr-o parte, nici din alta (…) Alegerile prezidențiale sunt un bun prilej. Asistăm la un nou botez, suntem gata mereu să o luăm de la capăt. Ați văzut că, după data de 6 noiembrie, și liberalii și PSD-iștii începuseră să vorbească despre o nouă reformare a vieții politice. Când a venit primul lucru, cu adevărat semnificativ și anume Legea alegerilor locale, totul s-a uitat. Toată lumea a fost de acord și nu o să înțeleg de ce PNL a fost de acord cu așa ceva și să facem alegeri la primari, dintr-un singur tur. Nu e bine pentru că pur și simplu nu se mai întâmplă nicăieri așa”, a mai precizat Crin Antonescu.

Mai mult, Antonescu critică faptul că partidele fac politică, în continuare, pentru primari, „pentru că nu au altă modalitate de a imagina câștigarea de voturi”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului