Antonescu: E posibilă retragerea lui Diaconu de pe lista candidaților la Parlamentul European

Redactor:
Andi Manciu
Antonescu: E posibilă retragerea lui Diaconu de pe lista candidaților la Parlamentul European
Antonescu anunță că este posibilă retragerea lui Mircea Diaconu de pe lista pentru europarlamentare

Antonescu a fost întrebat când va fi depusă lista de candidați ai PNL la europarlamentare și dacă este posibil ca BPN al partidului să revizuiască marți lista în sensul retragerii lui Mircea Diaconu.

„Da, este posibilă. Mâine vom avea forma definitivă, semnăturile sunt strânse, dosarele candidaților din cât m-am interesat eu la șeful campaniei sunt completate. Deci, începând de mâine, după Biroul Politic pot fi depuse oricând”, a susținut liderul PNL.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la Râmnicu Vâlcea, că a luat act de comunicatul ANI în cazul candidaturii lui Mircea Diaconu la europarlamentare și că liberalii vor proceda în consecință, urmând ca forma definitivă a listei pentru PE să fie stabilită de conducerea PNL.

La insistența jurnaliștilor cu privire la situația lui Diaconu pe lista pentru europarlamentare, Antonescu a replicat: „Nu auziți ce vă spun? Se retrage”.

Contactat de MEDIAFAX, Mircea Diaconu a precizat că nu intenționează să-și retragă candidatura pentru europarlamentare, menționând că așteaptă o contestație din partea ANI a candidaturii sale pentru ca instanța să stabilească dacă poate candida.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, marți seară, la finalul reuniunii conducerii partidului, lista PNL pentru alegerile europene, care cuprinde actualii europarlamentari cu excepția lui Ovidiu Silaghi, pentru locurile considerate eligibile, alături de Mircea Diaconu și Mihai Țurcanu.

Lista PNL pentru europarlamentare va fi deschisă de Norica Nicolai, iar pe următoarele locuri se vor afla Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig și Mihai Țurcanu.

Liderul PNL a fost întrebat dacă în cazul lui Mircea Diaconu nu există riscul invalidării candidaturii. „Vom încerca foarte repede să depunem această listă (de candidați, n.r.) la BEC, dacă sunt probleme de natură juridică se vor opera constestații, se vor soluționa contestații (…) Noi considerăm că în situația domniei sale nu ar trebui să existe un impediment”, a răspuns Antonescu.

ANI precizează că Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare, întrucât prin decizie definitivă s-a stabilit că a fost în incompatibilitate și astfel are interdicție de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, respectiv până în 19 iunie 2015.

Inchide