Antonescu: Eu porția de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o

Antonescu: Eu porția de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o
Publicat: 04/04/2014, 21:13
Actualizat: 17/04/2019, 00:51

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, ce părere are despre postarea premierului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Eu, mai întâi, nu comentez chestiuni care sunt scrise pe Facebook. Facebook-ul este o chestiune aproape intimă. Este, sigur, în epoca noastră de ultracomunicare și în care nimeni nu mai garantează secretul corespondenței oricum, un fel de jurnal intim. Cum îl folosesc unii politicieni și consilierii lor e problema lor. Eu consider că e normal, în ce mă privește, să comentez, să declar, să mă refer la acte, la declarații politice ale primului-ministru, nu la ce scrie sau ce poze pune pe Facebook. Ca atare, eu, cu toate că s-ar putea face foarte multe comentarii, dar nu cred că ducem lipsă de anecdotică, de glume, de replici, încerc să mă concentrez pe lucruri serioase, nu mă interesează ce a fost”, a răspuns el.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta chiar se va retrage din politică la finalul anului, Antonescu a spus că nu crede că „unii politicieni intră când vor în politică și pleacă când vor”.

„Eu nu cred că unii politicieni intră când vor în politică și pleacă când vor. De exemplu, eu am intrat când am vrut și am să plec când am să vreau, așa că nu are rost să fac eu pronosticuri în legătură cu ei. O să vă anunț când o să plec, o să aflați când, cu ce motive și de ce îmi închei activitatea politică. Mă tem pentru unii că mai durează, nu mult, așa, cinci-zece ani”, a spus Antonescu.

Când i s-a cerut să explice de ce susține că Victor Ponta n-ar putea ieși din politică, Antonescu a precizat: „N-am spus asta, nici n-am sugerat. Nu știu când, dacă și cum, chiar nu știu, nu e treaba mea. Haideți să fim optimiști, poate că nu o să iasă niciodată sau nu o să mai apuc eu, că nu o să mai trăiesc acum 80 de ani. E un om tânăr”.

Întrebat dacă îl crede pe Victor Ponta, Antonescu a răspuns: „În general, nu”.

„Eu am și prin fire un set de reguli. E costisitor, poți să pierzi mult, dar decât să fii prea suspicios și să-i consideri pe toți din capul locului mincinoși și după vreo doi-trei ani să zici «Stai, domnule, că ăsta e om serios», eu pornesc ,ca și cu prezumția de nevinovăție, cu prezumția de încredere. Eu porția de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o”, a încheiat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că în noiembrie, după câștigarea „ultimei bătălii”, își dorește să lase locul în politică altora, „mai tineri”, iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei și celorlalte părți bune și frumoase din viața sa.

„În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcția de șef al Corpului de Control al Guvernului! Și atunci m-am gândit cu regret, dar și cu mândrie, la cariera mea anterioară de magistrat, dar așa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viață. Am încercat în toată această perioadă să folosesc pozițiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine țara în care eu și familia mea ne-am născut și în care o să trăim tot timpul, cu bune și cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toți anii de până acum (plin de abuzuri, persecuții politice, calomnii, nedreptăți, trădari și dezamăgiri) – dar și miza sa este enormă!”, scrie Ponta, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

El continuă spunând că „trebuie să punem capăt tranziției de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o țară europeană, cu oameni mai liniștiți și mai demni, guvernați de valori și obiective comune, nu de frica de mascați și de linșajul public din partea unor jurnaliști fascisto-comunistoizi!”.

„În noiembrie, după ce câștigăm această ultimă și vitală bătălie, mă voi putea declara mulțumit de ce am realizat! Și atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri și mai puțin marcați de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei și celorlalte părți bune și frumoase din viața mea”, încheie Ponta acest mesaj.

Întrebat de jurnaliști despre această postare, premierul Ponta, aflat, vineri după-amiază, la Sebeș, a refuzat să comenteze, spunând că a venit în Alba să vorbească doar despre investiția Daimler.

„Astăzi pe drum până aici am scris ceva pe Facebook și eram sigur că nimeni nu mă va întreba despre Daimler. Dar azi vorbesc numai despre Daimler”, a afirmat Ponta.

La insistențele jurnaliștilor, premierul a mai spus că nu a răspuns și nu va răspunde la această întrebare.

Premierul Victor Ponta a participat, vineri după-amiază, la Sebeș, în județul Alba, la inaugurarea lucrărilor de construcție pentru noua unitate de producție Star Assembly a Star Transmission, parte a concernului Daimler.

Diana Stancovici, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”