Antonescu îl felicită pe PF Daniel și vrea ca o delegație senatorială să viziteze Catedrala Neamului

Redactor:
Aurelia Alexa
Antonescu îl felicită pe PF Daniel și vrea ca o delegație senatorială să viziteze Catedrala Neamului
Președintele Senatului, Crin Antonescu, l-a felicitat luni pe Patriarhul Daniel, la împlinirea a șase ani de la întronizare și i-a transmis că senatorii ar fi extrem de recunoscători dacă ar permite unei delegații să vizite locul unde se construiește Catedrala Neamului, proiect de care sunt mândri.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, l-a felicitat luni pe Patriarhul Daniel, la împlinirea a șase ani de la întronizare și i-a transmis că senatorii ar fi extrem de recunoscători dacă ar permite unei delegații să vizite locul unde se construiește Catedrala Neamului, proiect de care sunt mândri.

Cu prilejul împlinirii a șase ani de la întronizarea în scaunul patriarhal al Bisericii Ortodoxe Române, Crin Antonescu i-a urat Patriarhului Daniel, în numele Senatului, sănătate, viață lungă, pace, inspirație, arhipăstorire îndelungată și mântuire.

„Doresc să vă asigur de tot sprijinul nostru în demersurile pe care le întreprindeți pentru intensificarea asistenței duhovnicești acordate membrilor diasporei românești, cu precădere fraților noștri români ortodocși din Republica Moldova, Ucraina, Serbia – ceea ce, suntem convinși, va avea efecte benefice în păstrarea identității lor naționale, culturale și religioase”, se arată în mesajul transmis de Crin Antonescu.

Președintele Senatului i-a mai transmis Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române că toți senatorii sunt, deopotrivă, mândri și recunoscători pentru punerea în operă „a impresionantului și atât de necesarului proiect de înălțare a Catedralei Neamului”.

„Am fi extrem de onorați dacă ați permite unei delegații senatoriale să viziteze locul situat ă desigur, nu întâmplător – în preajma Senatului României, în care se naște acest excepțional locaș de cult. Avem credința că proximitatea Catedralei Neamului și apartenența instituției noastre la această parohie ne vor aduce dragostea, pacea, înțelepciunea, semerenia și răbdarea de care au atâta nevoie oamenii care ne-au împuternicit, vremelnic, să le hotărâm destinele”, i-a mai transmis Antonescu Patriarhului Daniel.

Și premierul Victor Ponta l-a felicitat, luni, pe Patriarhul Daniel.

„Bucuroși că Biserica Ortodoxă Română are ca Întâistătător un Patriarh înțelept într-o perioadă nu ușoară, Preafericirea Voastră ați avut și aveți nu numai înțelepciunea, ci și forța de a răspunde tuturor provocărilor contemporane prin muncă și jertfelnicie. Prin tot ceea ce faceți, dar mai ales prin înțelepciunea cu care cântăriți lucrurile și evenimentele, sunteți pentru noi toți un exemplu de slujire a neamului, un adevărat model demn de urmat”, i-a transmis premierul.

Un alt mesaj cu ocazia împlinirii a șase ani de la întronizare l-a primit PF Daniel de la președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care i-a transmis că are deplina credință că păstorirea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române este dedicată „împlinirii Marilor Proiecte ale Bisericii noastre”.

„La acest ceas de aniversare, cu inimile pline de încredere, ne gândim la puterea pe care o aveți pentru a putea dirigui proiecte de o măreață taină diplomatică și administrativă, cu încărcătură pastoral-misionară, menite să ajungă la sufletele tuturor credincioșilor. Ați făcut din această Misiune Divină o preocupare permanentă de a oferi poporului credincios o Biserică apropiată de nevoile oamenilor, o Biserică adaptată la schimbările prin care trece nu doar țara noastră, ci întreaga Lume, mai ales în contextul dificultăților economice profunde”, a scris Zgonea în mesajul de felicitare transmis Patriarhului Daniel.

Și președintele Traian Băsescu i-a transmis un mesaj Patriarhului Daniel, cu prilejul aniversării a șase ani de la întronizare, în care arată că experiența acumulată de BOR sub păstorirea sa „reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională”.

„Experiența pe care Biserica Ortodoxă Română a acumulat-o, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională. Pentru instituțiile statului român, prin care acesta vine concret în întâmpinarea cetățenilor, Biserica Ortodoxă Română este un partener deosebit de important, în orizontul valorilor morale și al binelui comun. Am convingerea că modelul acestei colaborări, inspirată de nevoile reale ale oamenilor, va continua să aducă roade, cu purtarea de grijă a Preafericirii Voastre, contribuind, în același timp, la consolidarea unui climat de solidaritate și de încredere fără de care o societate nu poate progresa. Fie ca acest moment aniversar să Vă dăruiască, Preafericirea Voastră, bucurie și împliniri! Întru mulți și fericiți ani!”, se arată în mesajul președintelui.

PF Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române din 30 septembrie 2007, când a fost întronizat după decesul PF Teoctist. PF Daniel este cel de-al șaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Gagica disponibilă și studenții la Inginerie
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
1 an de pandemie în România. Cum s-a schimbat viața noastră din cauza covid-19
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide