Antonescu îl felicită pe PF Daniel și vrea ca o delegație senatorială să viziteze Catedrala Neamului

Antonescu îl felicită pe PF Daniel și vrea ca o delegație senatorială să viziteze Catedrala Neamului
Publicat: 30/09/2013, 17:22
Actualizat: 16/02/2019, 13:51

Președintele Senatului, Crin Antonescu, l-a felicitat luni pe Patriarhul Daniel, la împlinirea a șase ani de la întronizare și i-a transmis că senatorii ar fi extrem de recunoscători dacă ar permite unei delegații să vizite locul unde se construiește Catedrala Neamului, proiect de care sunt mândri.

Cu prilejul împlinirii a șase ani de la întronizarea în scaunul patriarhal al Bisericii Ortodoxe Române, Crin Antonescu i-a urat Patriarhului Daniel, în numele Senatului, sănătate, viață lungă, pace, inspirație, arhipăstorire îndelungată și mântuire.

„Doresc să vă asigur de tot sprijinul nostru în demersurile pe care le întreprindeți pentru intensificarea asistenței duhovnicești acordate membrilor diasporei românești, cu precădere fraților noștri români ortodocși din Republica Moldova, Ucraina, Serbia – ceea ce, suntem convinși, va avea efecte benefice în păstrarea identității lor naționale, culturale și religioase”, se arată în mesajul transmis de Crin Antonescu.

Președintele Senatului i-a mai transmis Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române că toți senatorii sunt, deopotrivă, mândri și recunoscători pentru punerea în operă „a impresionantului și atât de necesarului proiect de înălțare a Catedralei Neamului”.

„Am fi extrem de onorați dacă ați permite unei delegații senatoriale să viziteze locul situat ă desigur, nu întâmplător – în preajma Senatului României, în care se naște acest excepțional locaș de cult. Avem credința că proximitatea Catedralei Neamului și apartenența instituției noastre la această parohie ne vor aduce dragostea, pacea, înțelepciunea, semerenia și răbdarea de care au atâta nevoie oamenii care ne-au împuternicit, vremelnic, să le hotărâm destinele”, i-a mai transmis Antonescu Patriarhului Daniel.

Și premierul Victor Ponta l-a felicitat, luni, pe Patriarhul Daniel.

„Bucuroși că Biserica Ortodoxă Română are ca Întâistătător un Patriarh înțelept într-o perioadă nu ușoară, Preafericirea Voastră ați avut și aveți nu numai înțelepciunea, ci și forța de a răspunde tuturor provocărilor contemporane prin muncă și jertfelnicie. Prin tot ceea ce faceți, dar mai ales prin înțelepciunea cu care cântăriți lucrurile și evenimentele, sunteți pentru noi toți un exemplu de slujire a neamului, un adevărat model demn de urmat”, i-a transmis premierul.

Un alt mesaj cu ocazia împlinirii a șase ani de la întronizare l-a primit PF Daniel de la președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care i-a transmis că are deplina credință că păstorirea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române este dedicată „împlinirii Marilor Proiecte ale Bisericii noastre”.

„La acest ceas de aniversare, cu inimile pline de încredere, ne gândim la puterea pe care o aveți pentru a putea dirigui proiecte de o măreață taină diplomatică și administrativă, cu încărcătură pastoral-misionară, menite să ajungă la sufletele tuturor credincioșilor. Ați făcut din această Misiune Divină o preocupare permanentă de a oferi poporului credincios o Biserică apropiată de nevoile oamenilor, o Biserică adaptată la schimbările prin care trece nu doar țara noastră, ci întreaga Lume, mai ales în contextul dificultăților economice profunde”, a scris Zgonea în mesajul de felicitare transmis Patriarhului Daniel.

Și președintele Traian Băsescu i-a transmis un mesaj Patriarhului Daniel, cu prilejul aniversării a șase ani de la întronizare, în care arată că experiența acumulată de BOR sub păstorirea sa „reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională”.

„Experiența pe care Biserica Ortodoxă Română a acumulat-o, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, reprezintă un bun pentru întreaga societate și comunitate națională. Pentru instituțiile statului român, prin care acesta vine concret în întâmpinarea cetățenilor, Biserica Ortodoxă Română este un partener deosebit de important, în orizontul valorilor morale și al binelui comun. Am convingerea că modelul acestei colaborări, inspirată de nevoile reale ale oamenilor, va continua să aducă roade, cu purtarea de grijă a Preafericirii Voastre, contribuind, în același timp, la consolidarea unui climat de solidaritate și de încredere fără de care o societate nu poate progresa. Fie ca acest moment aniversar să Vă dăruiască, Preafericirea Voastră, bucurie și împliniri! Întru mulți și fericiți ani!”, se arată în mesajul președintelui.

PF Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române din 30 septembrie 2007, când a fost întronizat după decesul PF Teoctist. PF Daniel este cel de-al șaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom