Antonescu încearcă să-l REMANIEZE PE VICEPREMIERUL CHIȚOIU. UPDATE: Anunțul lui Chițoiu – „Demisia mea este o posibilitate”

Antonescu încearcă să-l REMANIEZE PE VICEPREMIERUL CHIȚOIU. UPDATE: Anunțul lui Chițoiu - „Demisia mea este o posibilitate
Publicat: 06/02/2014, 23:46
Actualizat: 29/07/2014, 18:23

Liberalii pregătesc remanierea vicepremierului Daniel Chițoiu, care ocupă și funcția de ministru de finanțe, acesta urmând să fie înlocuit de actualul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, au anunțat pentru gândul surse liberale. Picătura care a umplut paharul în privința vicepremierului Chițoiu a fost negocierea electoRatei, fără ca subiectul să fie discutat în interiorul PNL.

După o întâlnire în cerc restrâns, care a avut loc la Parlament și la care au participat Victor Ponta și Crin Antonescu, vicepremierul Chițoiu a spus că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: „E o posibilitate, mâine voi da un răspuns”.

Cine mai e pe lista remaniabililor

De asemenea, cele mai mari șanse pentru a lua locul demisionarului Stroe la Ministerul de Interne le are președintele CJ Caraș, Sorin Frunzăverde – ex PDL.

Pentru a se acoperi locul lăsat de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, liberalii îl vor propune pe șeful CNAS, Cristian Bușoi să preia ministerul.

Prima dată conducerea ministerului de Interne i-a fost propusă prim-vicepreședintelui PNL, Klaus Iohannis, dar acesta a declinat oferta.

Punctul central al întregii remanieri îl constituie retragerea din Guvern a ministrului de Finanțe, Daniel Chițoiu. Acestuia i se reproșează în partid că a luat multe decizii fără consultarea conducerii PNL și doar în acord cu premierul Victor Ponta.

Decizia finală urmează să aparțină Delegației Permanente a PNL, care se va întruni mâine la Palatul Parlamentului.

La finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, premierul Victor Ponta, însoțit de vicepremierii Dragnea și Oprea au mers în biroul de la Senat al lui Crin Antonescu pentru a se întâlni cu liderul PNL. Subiectul central îl constituie numele propuse de PNL pentru Interne, Finanțe și Sănătate, dar și modul în care s-a discutat în USL electoRata. Din partea PNL, participă vicepremierul Daniel Chițoiu și secretarul general, Eduard Hellvig. Ședința este în desfășurare la această oră.

Un alt nume aflat pe lista remaniabililor PNL, este cel al ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.

Ponta: Cine mai este liberal în România

„Este o prostie să mai vorbești de măsuri de dreapta și de stânga. Banii care se scot de la bănci, pentru că este vorba de provizioane pentru credite neperformante se duc într-adevăr la populație, care îi cheltuie și crește consumul. Ce este neliberal în asta sau cine mai este liberal acum în România să spune cum e cu liberalismul. Haideți să fim serioși, este o măsură economică foarte bună, dacă nu era bună nu o accepta nici BNR nici Comisia Europeană, FMI și cred că este un lucru bun pentru români. Aici nu ține de PNL, PSD și mai știu eu ce alte partide”, a declarat Victor Ponta la finalul Comitetului Executiv, precizând că subiectul electoRatei a fost discutat la ședința USL de duminică.

Ponta a precizat că a existat un mandat din partea USL pentru negocierile cu FMI, inclusiv din partea PNL.

„A fost o neînțelegere, la ședința USL am discutat măsuri tehnice, poate nu se rețin întotdeauna foarte clar. Noi am prezentat tehnic tot ce am discutat cu FMI. A fost evident ce facem cu acciza, ce facem cu creditele. Noi am cerut duminică seara un mandat politic cu cei de la FMI și evident că la discuții au participat mereu miniștri liberali. Aici nu trebuie să decidă PNL , aici trebuie să decidă USL-ul, care este poziția Guvernului, care este sprijinul pentru Guvern în negocierile cu FMI și aici am avut un mandat total din partea USL. A fost unul din subiectele discutate după ședința CSAT”, a precizat premierul Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun