Antonescu, radiografie dură a PNL: Are o problemă de identitate.Ce a oferit în campanie, un fel de asistență DNA?

Antonescu, radiografie dură a PNL: Are o problemă de identitate.Ce a oferit în campanie, un fel de asistență DNA?
Mai multe pe gandul.info

PNL nu are doar problema unui om, al unui lider, are o problemă de identitate deja, a subliniat el la Realitatea Tv, adăugând că nu este o catastrofă să pierzi alegerile, ”problema este să știi care este indentitatea ta”.

Antonescu a subliniat că este nevoie de o dreaptă conservatoare, precizând că pesedismul nu este de stânga, iar dreapta nu se poate la nesfârșit ca antipesedistă.

”Nu poți să faci campanie având o singură temă pentru români: «Măi români, dragi români, Dragnea are dosar, măi români, Ponta e urmărit, măi români, Tăriceanu a depus mărturie mincinoasă» . Cine să te voteze? Găsești cu tema asta, dar găsești 20%. (…) România mea pe care a prezentat-o PNL a fost să îți torn ție, alegător, să îl torn încă o dată pe Dragnea că are dosar. Dar nu e treaba ta, e treaba lui Dragnea, a justiției. Chiar dacă doamna Sevil era anunțată, scorul era același. Unde e dreapta din România, unde e România dreaptă? Ce a oferit dreapta și PNL în această campanie? Un fel de asistență pentru DNA? Nu are nevoie DNA…un fel de turnătorie de asta publică, să arăți cu degetul către ceilalți…”, a explicat el, spunând că nu știe de ce s-a întâmplat acest lucru în condițiile în care PNL a avut un program de guvenare.

El a criticat faptul că după 2 ani fuziunea nu este finalizată și mai există încă o comisie de unificare.

”În mod absolut caraghios și jenant, foști colegi de-ai mei, vechi liberali umblă astăzi cu un băț mititel și fac scandal că pedeliștii sunt de vină că sunt mulți și că și-au impus ei niște puncte de vedere. Săracii oameni, ce să facă și ei, pedeliștii…Când au văzut că așa se vorbește, au început și ei…o limbă pe care noi încercam să o uităm, dar dacă e vorba că limba asta se vorbește”, a relatat Antonescu.

El a pledat pentru o unificare la nivelul discursului.

”Dacă dorim să o ținem înainte că partidul este ajutor de poliție, perfect, mergem înainte”, a conchis fostul președinte.

El a menționat că nu are de gând să se întoarcă, spunând că bătălia sa s-a terminat și nu a reușit. ”România de azi nu e România mea, România mea rămâne să fie vreodată”, a explicat el, adaugând că după un asemenea eșec ”nu mai există continuare”, ”nu începi iar cu mici gâlceve de cartier”.

Antonescu a încheiat spunând că i s-a părut degradantă reacția PNL la varianta ca partidul să fie preluat de Călin Popescu Tăriceanu.

”Momentul cel mai urât din aceste zile pentru mine a fost povestea cu întâlnirea Iohannis-Tăriceanu. Că în PNL nu s-a găsit nimeni care să spună: «Dar ce-am ajuns, chiar așa se poate pune problema, că putem fi dați, dar ce suntem, ieniceri…»Asta pe mine chiar m-a durut”, a concluzionat el.

Inchide