Antonescu: Refacerea USL e o mistificare, PSD l-a transformat pe Ponta după chipul și asemănarea sa

Redactor:
Andi Manciu
Antonescu: Refacerea USL e o mistificare, PSD l-a transformat pe Ponta după chipul și asemănarea sa
Antonescu: Refacerea USL e o mistificare, PSD l-a transformat pe Ponta după chipul și asemănarea sa

Antonescu a comentat folosirea lui Călin Popescu Tăriceanu în postura de reprezentant al laturii liberale dintr-un viitor nou USL.

„Un majordom la curtea domnului Ponta nu poate emite în niciun fel pretenția că ar reprezenta o componentă de dreapta, sau ceea ce însemna înainte PNL într-o asemenea alianță. În al doilea rând, USL, care a adunat în jurul ei atâta speranțe și atâta susținere electorală a fost un proiect, nu a fost o formă prin care domnul Ponta și PSD să-și mascheze încă o dată identitatea. A fost un proiect de anvergură, un proiect pentru societatea românească pe o durată mai lungă și care era bazat pe ideea de înnoire și însănătoșire a vieții politice. El a eșuat pentru că, așa cum aș formula sintetic, nu domnul Ponta a fost capabil să schimbe PSD așa cum îl știm de 20 de ani, ci din păcate PSD l-a transformat după chipul și asemănarea sa pe domnul Ponta, dacă vreodată domnul Ponta a dorit altceva”, a spus Antonescu.

El a susținut că o eventuală alegere în funcția de președinte a lui Victor Ponta nu va aduce „un viitor prea bun”.

„Încă o dată prin această manevră domnul Ponta ne arată un lucru uimitor, și anume cum un om politic la doi pași de președinția României, și un partid care este de departe cel mai mare, cel mai puternic, cel mai bine organizat din România, și anume PSD, au în continuare o preocupare în a se ascunde după formule care să se numească oricum altfel. Această neasumare a propriei identități este un semn, după părerea mea, că nu ne așteaptă un viitor prea bun nici cu domnul Ponta președinte, și nici cu PSD în calitate de partid dominant al viitorilor ani”, a declarat Antonescu.

De asemenea, el a susținut că premierul Victor Ponta încearcă o „mistificare” și își ascunde identitatea politică.

„Eu am pomenit despre Victor Ponta pentru că se vorbea despre această mistificare pe care Victor Ponta o pune la cale și o execută. Și evident că am vorbit despre el. V-am spus foarte clar ce cred și am spus că e un semn foarte rău faptul că Victor Ponta, cu mari șanse de a deveni președinte, și oricum prim-ministru și lider al majorității actuale din Parlament, nu are curajul să-și asume în fața societății în care joacă un asemenea rol sau este într-o asemenea poziție propria sa identitate, ci încearcă încă o dată să falsifice realitatea (…) să prezinte un PSD care și-a anexat câteva grupuri de profitori politici sub forma unei mari coaliții, purtând și un nume care a însemnat cu totul altceva, ca realitate politică, ca așteptare publică și ca proiect”, a mai spus Antonescu.

Tags:
Inchide