Antonescu renunță la condiția desființării USD. Premierul Ponta, pentru Gândul: „Nu are nicio relevanță acest anunț. Discuția este despre guvernare”

Redactor:
Cristian Andrei
Antonescu renunță la condiția desființării USD. Premierul Ponta, pentru Gândul: „Nu are nicio relevanță acest anunț. Discuția este despre guvernare”
Antonescu: PNL a renunțat la condiția desființării USD

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că liberalii renunță la condiția votată în Rezoluția Biroului Politic Național în care se cerea desființarea USD (PSD – PC – UNPR).

Liberalii susțineau în Rezoluția votată de conducerea partidului că prin înființarea USD se încalcă protocolul USL.

La finalul ședinței conducerii PNL, liberalii s-au declarat nemulțumiți de constituirea USD (PSD-PC-UNPR), în condițiile în care în protocolul USL se prevede că părțile nu vor accepta sau iniția participarea separată în alte alianțe electorale, iar, dacă se intră separat la alegeri, să o facă sub sigla proprie.

„În cazul participării pe liste separate și cu candidați proprii, partidele vor utiliza denumirea integrală, denumirea prescurtată, semnul permanent și semnul electoral cu care acestea sunt înscrise la Tribunalul București”, se arată în capitolul „dispoziții finale și tranzitorii” al protocolului USL la punctul 9.7.

La următorul punct se precizează că „cele două părți nu vor accepta sau iniția participarea separată în alte alianțe electorale”.

Constituirea USD este considerată drept o încălcare a celor două puncte din protocolul USD de către conducerea PNL, care solicită PSD respectarea protocolului semnat.

Antonescu a precizat că noua poziție a PNL a fost prezentată de vicepreședintele Mihai Voicu într-o emisiune tv și transmisă purtătorului de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

„Nu are nicio relevanță anunțul. Discuția este despre guvernare și noi dorim să guvernăm ca USL, nu ca USD. Acest lucru l-am spus mereu”, a declarat pentru gândul premierul Victor Ponta.

Conducerea PNL a propus pentru deblocarea situației ca premierul Ponta să accepte modificarea structurii Guvernului în Parlament pentru ca prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis să poate fi vicepremier și ministru de Interne. În caz contrar, liberalii au amenințat că ies de la guvernare, prin demisia miniștrilor PNL din Guvern.

Premierul Ponta a propus două variante: fie se menține actuala structură a Guvernului, caz în care vicepremierul PNL trebuie să fie și ministrul de Finanțe, fie se modifică structura Guvernului, iar Guvernul va avea patru vicepremier. PNL a respins ambele propuneri venite din partea premierului. Singurul lucru asupra căruia s-au înțeles PNL și cei din USD a fost transformarea miniștrilor delegați în miniștrii plini.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide