Antonescu și Iohannis dau peste cap planurile lui Dragnea. „Regionalizarea nu se face nici anul următor, descentralizarea e greu de realizat până la 1 ianuarie”

Antonescu și Iohannis dau peste cap planurile lui Dragnea. „Regionalizarea nu se face nici anul următor, descentralizarea e greu de realizat până la 1 ianuarie
Publicat: 01/10/2013, 18:31

Președintele PNL, Crin Antonescu, și prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, au răspuns solicitării lui Liviu Dragnea ca liberalii să-și spună punctul de vedere asupra descentralizării și regionalizării până pe 15 octombrie, afirmând că Dragnea nu poate da „ultimatumuri sau avertismente” și că 1 ianuarie 2014 este o dată „greu de realizat” pentru ca legea descentralizării să intre în vigoare.

Iohannis a precizat că regionalizarea nu se va „petrece nici anul acesta, nici anul următor”, deoarece nu va fi adoptată noua Constituție.

„Nu vom avea regionalizare pentru că nu vom avea Constituție. Pentru a face regionalizare administrativă este nevoie de mult mai multă energie decât de câte regiuni vor fi și care este capitala lor. Regionalizarea nu se va petrece nici anul acesta, nici anul următor, nu suntem în niciun caz sub presiunea timpului, decât să venim cu o concluzie preliminară care nu ne reprezintă mai bine venim cu una finală care solicită mai mult timp de gândire”, a răspuns Iohannis întrebat de ce nu a prezentat PNL un proiect privind regionalizarea.

Primarul municipiului Sibiu a subliniat că nu a depus amendamente la proiectul lui Dragnea privind descentralizarea, deoarece nu a primit documentul oficial, ci prin intermediul Asociației Municipiilor.

Prim-vicepreședintele PNL a adăugat că și în privința regionalizării, se poate face doar o „pre-regionalizare”, prin modificarea legii 315.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase