Anunțul lui Cioloș: Candidez pentru șefia grupului Înnoim Europa, dar rămân activ și în politica din țară

Redactor:
Diana Grigore
Anunțul lui Cioloș: Candidez pentru șefia grupului Înnoim Europa, dar rămân activ și în politica din țară
Dacian Cioloș s-a înscris în cursa pentru șefia grupului în Parlamentul European „Înnoim Europa". Liderul PLUS a declarat, pentru MEDIAFAX, că va rămâne activ și în viața politică din România.

„ Da, confirm. Și confirm și faptul că voi rămâne activ în politica din țară pentru că obiectivul nostru principal ca Alianță rămâne să câștigăm guvernarea anul viitor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dacian Cioloș.

Grupul ALDE a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, că se va numi „Înnoim Europa”. Ulterior Dacian Cioloș a precizat într-o postare pe Facebook că Alianța USR-PLUS este pregătită ca alături de ALDE, En Marche să ajute la construirea unei Europe puternice și moderne.

Guy Verhofstadt a anunțat reformarea grupului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din PE și dorința de a forma o altă alianță politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mișcarea „Renașterea europeană” propus de președintele Franței, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianța USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

 

Inchide