Arestarea lui Florin Cîțu, relatată în ziarele locale ale vremii. Ce scria The Ames Tribune în 2000

Arestarea lui Florin Cîțu, relatată în ziarele locale ale vremii. Ce scria The Ames Tribune în 2000
Arestarea lui Florin Cîțu, relatată în ziarele locale ale vremii. Ce scria The Ames Tribune în 2000
Publicat: 12/08/2021, 14:55

În presa vremii, arestarea unui român pentru consum de alcool la volan a fost o știre ce merita publicată. Cel puțin asta au considerat jurnaliștii de la The Ames Tribune, care în decembrie 2000 scriau despre incidentul în care a fost implicat Florin Vasile Cîțu, pe atunci un student rezident în statul american Iowa, azi primul-ministru al României.

Pentru ziarele americane, a prezenta un subiect în mod cât mai detaliat a reprezentat dintotdeauna un principiu de bază al jurnalismului practicat. La fel au stat lucrurile și cu actualul nostru premier.

Oprit de o patrulă a Poliției la 2 noaptea

Anul 2000, orașul Ames, statul Iowa. Florin Vasile Cîțu este student la universitatea de stat din localitate. În 3 decembrie, într-o duminică, la ora 02:11, Cîțu este oprit în trafic la intersecția străzilor Elwood Drive (azi, University Boulevrad) și Lincoln Way. Depistat sub influența băuturilor alcoolice, este încătușat pe loc, plasat în arest și pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Publicația locală The Ames Tribune nota a doua zi, luni, 4 decembrie, că românul Florin V. Cîțu (28 de ani) locuia pe strada Squaw Creek Drive, la numărul 600. Jurnaliștii arătau că el fusese prins băut la volan la mai bine de doi kilometri de apartamentul în care stătea, undeva cam la jumătatea distanței dintre campusul universitar și adresa de domiciliu.

„Operating while intoxicated, Elwood Drive and Lincoln Way (reported at 2:11 a.m.). During a routine traffic stop, the driver was found to be under the influence of an alcoholic beverage. Arrested and charged with operating while intoxicated was Florin Vasile Cîțu, age 28, 600 Squaw Creek Drive”. Un articol scurt, apărut în ediția din 4 decembrie 2000 a ziarului local The Ames Tribune, anunța ce se întâmplase.

  • La 26 martie 2001, Florin Cîțu a fost condamnat la două zile de închisoare și 1.000 de dolari amendă pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.