„Ascultați-mă un picuț, nu fiți supărată pe mine”. Victor Ponta, în dialog cu reporterul Gândul, despre „înscenarea de presă” pe care i-ar fi făcut-o ziarul nostru

„Ascultați-mă un picuț, nu fiți supărată pe mine. Victor Ponta, în dialog cu reporterul Gândul, despre înscenarea de presă pe care i-ar fi făcut-o ziarul nostru
Publicat: 15/04/2014, 18:54
Actualizat: 01/08/2014, 14:09

Premierul Victor Ponta a reluat, marți, acuzațiile față de gândul, despre care spune că i-ar fi făcut „o înscenare de presă împreună cu Băsescu și ai lui”, referitor la scandalul în care este implicat președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu. Potrivit stenogramelor din referatul DNA, șeful din Mehedinți a venit la București pentru a obține sprijinul pentru numirea lui Ponea într-o funcție de conducere la ministerul de Interne. Procurorii anticorupție susțin că Duicu l-a informat chiar de la cabinetul premierului că la discuțiile de la Palatul Victoria se afla și ministrul de interne de la acea vreme, Radu Stroe, iar șeful Poliției a fost și el convocat.

Informația a fost rapid negată atât de premier, cât și de Radu Stroe, reacții pe care, de altfel, gândul le-a publicat.

Cu toate acestea, la nici o zi după ce a acuzat cotidianul gândul că, prin publicarea respectivelor stenograme a făcut o „înscenare de presă”, sugerând că a fost făcută la comanda președintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a reiterat aceleași acuzații, refuzând să explice concret în ce a constat respectiva înscenare și dacă publicarea unor documente ale procurorilor reprezintă o înscenare.

Redăm mai jos întrebările gândul și răspunsurile premierului:

Reporter: Ce activități veți face la noul sediu, la MapN?

Victor Ponta: Inclusiv activitățile oficiale, mă aștept la foarte multe înscenări din partea domnului Băsescu și a celor care îl servesc și vreau să fie foarte clar, de acum încolo, oricine vine la mine, cât stă… A fost foarte clar o înscenare de presă săptămâna trecută cu nu știu ce se întâmpla la mine în birou, după ce lucrurile, sigur, pentru cei care vor, pentru cei care cu asta se ocupă n-o să le explic niciodată și n-o să-i conving, pentru instituțiile statului a fost foarte clar că nu s-a întâmplat nimic de acest gen și pentru că suntem într-o perioadă de campanie, care va ține până în noiembrie și pentru că eu am discuții cu prim-miniștri, cu oameni importanți, care vor să aibă încredere în instituțiile statului român, voi avea toate aceste întâlniri într-o instituție în care toate lucrurile sunt notate, sunt înregistrate foarte clar. În felul acesta, următoarea înscenare de la Băsescu și ai lui va fi mult mai ușor de demontat.

Gândul: În ce a constat această înscenare de presă?

Victor Ponta: Înscenarea a constat în felul următor, că s-a spus despre nu știu ce trafic se făcea la mine în birou, după care s-a lămurit…

Gândul: Erau stenograme din referatul procurorilor.

Victor Ponta: Ascultați-mă un picuț, nu fiți supărată pe mine.

Gândul: Faceți niște acuzații la adresa unui „organ de presă”.

Victor Ponta: Iar eu vreau să vă explic, nu fac acuzații, la adresa mea s-au făcut acuzații. Singurul lucrul pe care Parchetul l-a constat au fost convorbirile telefonice ale unei persoane, în speță domnul Duicu, care vorbea cu o altă persoană. Nu există niciun fel de discuții nici în sediul guvernului, nici în biroul meu, nici întâlniri de acest gen și așa cum a confirmat practica și în SUA, și Europa, eu dacă acum vorbesc la telefon și spun că sunt în biroul domnului Băsescu și fac trafic de influență pentru cineva, nu se duce nimeni să-l aresteze pe domnul Băsescu, ci se verifică dacă nu cumva mă lăudam.

Gândul: Deci prezentarea acestor stenograme reprezintă o înscenare?”

După această întrebare a reporterului gândul, premierul Victor Ponta a răspuns altor întrebări ale celorlați jurnaliști.

Totodată, primul ministru a încercat să acrediteze ideea că „DNA n-are nicio treabă cu asta” și că totul este o „înscenare” venită din partea ziarului gândul. Premierul sugerează că ar fi fost ascultat în biroul său de la Palatul Victoria, anunțând că s-a mutat la Ministerul Apărării, care este unitate militară. Cu toate acestea, niciodată din referatul DNA nu reiese că discuțiile au fost interceptate în biroul său, fiind vorba doar despre convorbirile telefonice ale lui Duicu.

„Asta e o înscenare de presă. Eu am anunțat că s-a finalizat raportul corupului de control la zece seara (pe cazul Nana n.red.) și la unu noapte a apărut pe site-ul gândul că s-a făcut trafic de influență la Ponta în birou. Deci a fost înscenare de presă. DNA n-are nicio treabă cu asta. Deci a fost o înscenare de presă”, a spus Victor Ponta, luni seară, la România TV.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
DOLIU NAȚIONAL în România! A murit marea doamnă a muzicii lăutărești
Vestea tragică a dimineții. Lumea modei, devastată de durere. A murit fulgerător
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...