Associated Press, despre Dan Diaconescu: Arată ca un vânzător de mașini la mâna a doua în jacketa sa lucioasă de culoare mov

Associated Press, despre Dan Diaconescu: Arată ca un vânzător de mașini la mâna a doua în jacketa sa lucioasă de culoare mov
Publicat: 11/12/2012, 12:31
Actualizat: 07/07/2016, 10:12

Conduce un Rolls Royce alb, dar arată ca un vânzător de mașini la mâna a doua în jacketa sa lucioasă de culoare mov, promite să creeze mii de locuri de muncă și apare ca un jucător-cheie la alegerile parlamentare din România.

Astfel este descris „magnatul media” Dan Diaconescu de către Associated Press, căreia Diaconescu i-a acordat un interviu în această săptămână, articolul fiind preluat de washingtonpost.com. Interesant este că vineri în cotidianul american Washington Post a apărut și o opinie publicată de premierul Victor Ponta.

Autorul scrie că Diaconescu deține două posturi de televiziune și că partidul său ocupă locul al treilea în sondajele electorale.

Verifică pe harta interactivă cine candidează în colegiul tău. Nu trebuie decât să introduci strada pe care ai domiciliul

Multimilionarul grizonat, care este gazdă a unui talk show, pare să fie de partea celor nemulțumiți de partidele politice tradiționale, cu membri aroganți și corupți, scrie autorul articolului.

„Oamenii se agață de mine ca și cum aș singura lor speranță”, spune el în interviul acordat AP, autorul descriindu-l ca o persoană de 44 de ani, „deșirată”. Reporterul notează că discuția a avut loc după ce Diaconescu condusese timp de șase ore, venind din Târgu Jiu, o „localitate minieră săracă”, unde omul de televiziune candidează pentru un loc în Parlament.

„Oamenii spun că eu sunt cel care o să-i salveze de la sărăcie, ei îmi atribuie calități pe care nu le am de fapt, mă consideră pe mine un fel de Mesia, un salvator al României”, a spus Diaconescu, citat de AP.

Chiar și după standardele românești, viața politică a fost tumultoasă în acest an, comentează publicația. Națiunea săracă din Balcani a avut trei premieri, a fost confruntată cu uriașe proteste anti-austeritate și un guvern criticat de către Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii pentru incapacitatea de a respecta statul de drept în timpul unei încercări eșuate de suspendare a președintelui Traian Băsescu, notează sursa citată.

Autorul scrie și de lupta politică dintre Băsescu și premierul Victor Ponta, într-una dintre cele mai sărace și corupte țări din UE, care îndură măsuri drastice de austeritate în schimbul unui împrumut de 20 de miliarde de euro pentru salvarea de la naufragiu a economiei.

Sondajele de opinie îi dau coaliției de guvernare de centru-stânga condusă de Ponta un procentaj confortabil de 57 la sută din voturi. Dar o nouă criză politică ar putea să rupă coaliția după alegeri în cazul în care, după cum a amenințat, președintele de centru-dreapta Traian Băsescu refuză să îl nominalizeze ca premier pe Ponta – pe care recent l-a numit „un porc”, ”bolnav de minciună” și ” pisic”, scrie autorul articolului.

Publicația notează că Diaconescu, care a devenit celebru prin emisiunea maraton de pe canalul OTV, a luat voturi și de la aliații lui Băsescu și de la cei ai lui Ponta, putând vedeni o voce importantă în noul Parlament, adăugând că aliații lui Băsescu este posibil să se bazeze pe el pentru sprijin.

Diaconescu a câștigat admirația oamenilor obișnuiți, fiind descris ca „un fel de Oprah Winfrey din România”, un om modest, care a făcut bine și nu și-a uitat rădăcinile.

„Deși conduce o mașină luxoasă, Diaconescu nu și-a reparat dinții strâmbi și este foarte discret în ce privește viața personală și averea sa”, notează publicația.

Întrebată de AP ce părere are despre Diaconescu, Lucia Popescu, un agent de pază din București, a spus că „îi place Diaconescu pentru că este blând și respectuos cu de toată lumea”.

„Într-o țară în care corupția este practic un mod de viață, Diaconescu nu a fost imun la astfel de acuzații. Ponta l-a acuzat pe Diaconescu că este un escroc, în încercarea sa eșuată de a cumpăra o uzină chimică cu 45 de milioane de euro, spunând Diaconescu nu a avut niciodată banii și că a fost doar o încercare de a-și face publicitate înainte de alegerile electorale”, comentează publicația.

AP scrie că Diaconescu a intrat în atenția anchetatorilor pentru două cazuri de presupusă fraudă. El ar fi încercat să șantajeze un primar pentru a opri difuzarea de informații defăimătoare despre el, cel de-al doilea dosar fiind legat de uzina chimică.

Diaconescu, a cărui campanie este „inundată” de culoarea violet „norocos” , promite să reducă TVA de la 24 la 10 la sută, să creeze mii de locuri de muncă și să dea 20.000 euro antreprenorilor în devenire. Patronul OTV a spus reporterului AP că va stopa deturnarea fondurilor publice de către oficialii corupți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...