ATAC. Andrei Marga îl spulberă pe Klaus Iohannis. „Țara a ajuns o «prostocrație» condusă de un prost și un neisprăvit, ales de niște incapabili”

ATAC. Andrei Marga îl spulberă pe Klaus Iohannis. „Țara a ajuns o «prostocrație» condusă de un prost și un neisprăvit, ales de niște incapabili”
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 04/05/2020, 08:37

Cunoscutul profesor Andrei Marga lansează un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care afirmă că a instaurat în România „prostocrația”. „Un ins depășit de funcție”, îl etichetează fostul rector al Universității Babeș-Bolyai pe șeful statului.

Ex-ministru al Educației și șef al diplomației române, profesorul Andrei Marga cunoaște foarte bine clasa politică. Deși schimbată în ultimii ani, aceasta a rămas aceeași în esența ei, crede Marga. Într-un editorial publicat pe cotidianul.ro, reputatul filosof și politolog susține că „țara a ajuns o «prostocrație» condusă de un prost și un neisprăvit, ales de niște incapabili, în beneficiul altor neisprăviți”.

Fără să-i pronunțe numele, Andrei Marga sugerează că președintele Klaus Iohannis este subiectul textului său: „Că cineva spune prostii, ține de cât îl duce capul, dar că îi ia de fraieri pe alții este chestiunea fiecăruia cât acceptă. Cum ziariștii au observat, insul promite că nu se va ieși din localitate nici după 15 mai, dar el face naveta pe Valea Oltului, ignorând ceea ce semnează! Frizeriile fiind închise sub semnătura sa, el răspunde senin jurnaliștilor că s-a tuns acasă. Cu și fără probe, românii trec uneori drept mincinoși. Acum se vede bine de unde începe molima”.

Nici chestiunea etichetării românilor, devenită o obișnuință pentru șeful statului, nu-l lasă indiferent pe Andrei Marga: „Neisprăviții nu au răspunsuri la probleme, dar scot etichete. Cetățenii calificați, care spun lucrurilor pe nume, sunt ba «penali», ba «securiști», ba «informatori», ba «neromâni și vânduți», ba ar ține de «guvernări proaste», ba «vând Ardealul». Mai durează încă aruncarea vinei pe «niște». De la «niște evrei» s-a trecut la «niște psd-iști», mai nou la «niște zilieri», în ultimele zile la «niște străini»! Se debitează prostii, ca și cum se poate trăi din atacarea competenței și a civismului”.

„După vânzarea sașilor, a venit vânzarea de copii”

Fostul ministru al Educației trage în rafală: „(…) După vânzarea sașilor, a venit vânzarea de copii și de tinere, acum este vânzarea pentru munci ocolite de alții (…) Altceva mi se pare, însă, esențial. Anume, există ceva mai grav decât mediocrația. Este vorba de prostocrație, care constituie veritabilul antonim al meritocrației. România actuală se afundă în mediocrație și, mai ales, în prostocrație. În multe locuri din lume sunt erori și exagerări, poate gafe, dar mai puțină prostie. Poate și pentru că funcționează pluralismul și controlul cetățenesc. În România actuală, avem ziua și prostia”.

Andrei Marga trage un semnal de alarmă: „Cum s-a spus în pătrunzătoarea presă germană, ar fi fost cazul ca «președintele» să ceară să se examineze faptele de care l-au legat cei cărora le-a cerut votul din România – averea obținută, contiguitatea cu comerțul cu oameni, lipsa de reacție la devalizări de păduri, scindarea societății în interes personal, încălcarea repetată a Constituției etc”.

„Desigur, ce face un ins ține de capul lui. Numai că, în România actuală, s-a intrat într-un cerc vicios: inși incapabili se agită și «aleg» un ins depășit de funcție, care, la rândul său, abuzează de Constituție și de instituții și dă funcții neisprăviților, care trompetează cât de «bun guvern» sunt, în vreme ce țara nu a realizat cu ei decât pierderi! Din nefericire, la această oră, aici prostocrația a ajuns sistem (…) Iar la orizont se anunță costuri enorme, pe care le vor plăti nu alții decât cetățenii României”, trage concluzia fostul rector al Universității Babeș-Bolyai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...