Atacat de Adrian Năstase, după evaluarea procurorilor șefi, ministrul Justiției este apărat de șeful său direct

Atacat de Adrian Năstase, după evaluarea procurorilor șefi, ministrul Justiției este apărat de șeful său direct
Publicat: 30/03/2017, 20:12

„Intră în prerogativele ministrului Justiției să facă această evaluare. Poate că e un lucru nou ca un ministru al Justiției să-și permită să facă ce spune legea, să evalueze activitatea Parchetului General, a DNA și a altor structuri. Uite că mai încercăm să aplicăm și ceea ce scrie în lege, anume prerogativele pe care le are ministru de a face aceste evaluări. E un lucru nou! E o evaluare făcută de cel care trebuia să o facă și nu de către prim-ministru și nici de către președintele Camerei, președintele Senatului sau președintele României. Conform legii ministrul Justiției trebui să facă această evaluare și a făcut-o”, a subliniat premierul Grindeanu, întrebat dacă este pregătit să-i înfrunte pe cei care contestă rezultatul evaluării activității procurorului general și a șefei DNA.

Ca reacție la afirmațiile fostului președinte al PSD, Adrian Năstase, Grindeanu a spus că ceea ce trebuie să facă Tudorel Toader în perioada următoare e ceea ce s-a angajat în momentul în care a acceptat să devină ministru – politica în acest domeniu, un domeniu care face parte din politica guvernamentală.

„Legat de mențiunile domnului Adrian Năstase, o să-l contrazică domnul ministru Tudorel Toader, pentru că are cel puțin două lucruri la care s-a angajat – acel pachet legat de situația din penitenciare, care cuprinde și legea grațierii și alte măsuri, precum și punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Sunt lucruri care țin de gestiunea Ministerului Justiției și pe care domnul ministru aceste lucruri o să le facă în perioada următoare”, a spus premierul.

Premierul a evitat să comenteze poziția președintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a declarat dezamăgit de Raportul prezentat de Tudorel Toader privind șefii Parchetelor.

„Nu o să-mi dau cu părerea despre părerea cuiva. Dar am auzit că domnul președinte Liviu Dragnea își va spune punctul de vedere la sfârșitul acestui proces de evaluare. Am văzut că a făcut acest lucru”, a spus Grindeanu, admițând că „a luat act” de afirmațiile lui Liviu Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase