Au un interes paralel! Cătălin Rădulescu, ATAC la adresa MINIȘTRILOR susținuți de ALDE. În replică, Andrei Gerea îl pune la zid pe „Cocoșelul de Argeș”

Au un interes paralel! Cătălin Rădulescu, ATAC la adresa MINIȘTRILOR susținuți de ALDE. În replică, Andrei Gerea îl pune la zid pe „Cocoșelul de Argeș
Publicat: 26/10/2018, 13:49

Gerea, despre „cocoșelul de Argeș” Rădulescu

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu l-a acuzat că a lăsat „să se distrugă Arpechim”, că deputatului i-a fost frică să discute cu sindicaliștii, motiv pentru „cocoșelul de Argeș” ar trebui să se abțină pe acest subiect.

„Cum să spun, nu prea merită multe replici, dar dacă a adoptat discursul PDL-ist legat de Arpechim. Îi aduc aminte că atunci când eu m-am dus să mă văd cu sindicaliștii de la Arpechim, el stătea pe la colțul clădirii că nu avea curaj să vină în mijlocul lor. Așa că să ne lase cocoșelul ăsta de Argeș cu atâtea declarații, că el nu s-a remarcat cu nimic până acum, deci nu are rost să ne inflamăm prea tare în ceea ce îl privește. Nu este un element reprezentativ din PSD”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, vicepreședintele PSD Andrei Gerea.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu i-a transmis, vineri, vicepreședintelui ALDE Andrei Gerea, într-o declarație pentru MEDIAFAX, să nu se mai implice în discuțiile despre justiție, cu referire la faptul că Gerea a apreciat că e bine că legislația în domeniul justiției nu s-a făcut la Guvern, ci în Parlament.

Dl Gerea, mare specialist în toate, când a fost ministrul Economiei nu a făcut nimic, acest coleg argeșean ca și mine și-a permis când era ministru să lase să se distrugă Arpechim, unde erau vreo 5.000 de oameni, da? Nu mai spun de Oltchim. Nu are nicio realizare, decât realizări negative. Să ne lase în pace cu filosofiile dânsului de mare specialist în anumite domenii. În justiție nu se pricepe absolut deloc și să își vadă de treaba lui”, a spus deputatul PSD.

Rădulescu și Gerea sunt deputați de Argeș.

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea l-a contrazis, joi, pe deputatul PSD Florin Iordache, după ce acesta a susținut că modificarea legilor Justiției trebuia asumată de Ministerul Justiției, nu de Legislativ. Potrivit lui Gerea, Parlamentul trebuie să fie locul unde se dezbat legile.

Atacuri la Toader

„Dacă ne uităm în fișa de post a ministrului Justiției. În funcție de fișa de post și de acest parcurs se fac și evaluarea. Ministrul Justiției avea în fișa postului să facă legile justiției la minister, dânsul trebuia să le facă, cu Guvernul, nu Parlamentul României. A făcut legile justiției? Nu le-a făcut, corect? Tot în fișa dânsului era că trebuie să facă Codul Penal și Codul de Procedură Penală. A trebuit să le facem noi, dânsul nu s-a implicat. Deci dl ministru al Justiției, cu tot respectul și prietenia, în afară de a face două revocari ca să fie așa, de imagine, nu a făcut ceea ce trebuia să facă. Legea amnistiei văd că nu o face, deși e necesară să faci o reparație morală față de oamenii care au suferit și care au fost condamnați nevinovați”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

El i-a transmis și vicepreședintelui ALDE Andrei Gerea să nu se mai implice în discuțiile despre justiție, cu referire la faptul că Gerea a apreciat că e bine că legislația în domeniul justiției nu s-a făcut la Guvern, ci în Parlament.

„Dl Gerea, mare specialist în toate, când a fost ministrul Economiei nu a făcut nimic, acest coleg argeșean ca și mine și-a permis când era ministru să lase să se distrugă Arpechim, unde erau vreo 5.000 de oameni, da? Nu mai spun de Oltchim. Nu are nicio realizare, decât realizări negative. Să ne lase în pace cu filosofiile dânsului de mare specialist în anumite domenii. În justiție nu se pricepe absolut deloc și să își vadă de treaba lui”, a adăugat Rădulescu.

Acesta a spus că PSD trebuie să le „arate obrazul” celor de la ALDE și a apreciat că partenerii de coaliție conduși de Călin Popescu Tăriceanu „au, probabil, un interes paralel”.

„Până acum, de când suntem în coaliție cu ei, mereu am fost la Președintele României și peste tot împreună. E prima dată când au mers separat. Să nu ne atragă nouă atenția și să nu ne arate nouă obrazul ALDE, pentru că nu au de ce. Noi trebuie să le arătăm lor, pentru că au început să facă aceste chestiuni, ei ne-au prelungit cu legea offshore-ului, ei tot l-au susținut pe dl Toader deși e locul PSD. Noi nu ne-am băgat să discutăm de miniștrii ALDE că am înțeles că toți sunt extraordinari. Dacă tot sunt buni și extraordinari, oare de ce ministrul de Externe nu a propus rechemarea și face o evaluare de atâta timp de parcă ar căuta motive. Dacă citea numai cine a semnat protocoalele astea și-l vedea pe Maior cred că era cel mai important motiv. Toate chestiile astea la un loc ne arată nouă că au, probabil, un interes paralel, un alt interes față de cel pe care îl avem noi în coaliție”, a indicat social-democratul.

Rădulescu a menționat că este foarte supărat pe ministrul Mediului și a acuzat-o pe Grațiela Gavrilescu că din cauza ei România plătește amenzi.

„Pe dna Gavrilescu eu sunt foarte supărat, din două motive. Nu a dat avizul de un an de zile pentru autostrada Pitești-Sibiu, nu putem să facem autostrada din cauza ei. Sunt licitațiile făcute și dânsa de un an de zile se scârmă unde s-o fi scârmând și nu dă autorizație de mediu, păi e normal să fie așa? Noi am început să plătim amenzi, Comisia Europeană ne-a spus că suntem în infringement cu gropile de gunoi. Aceste gropi de gunoi, pe programul Comisiei Europene, ar fi trebuit ca 20% inițial, acum s-a ajuns la 40% din gunoi să fie reciclat, să nu îl mai arunci în groapa de gunoi. Doamna cred că are alt interes că dacă am ajuns noi românii să plătim amenzi din cauză că ministerul Mediului nu-și face treaba și nu s-a ocupat de lucrul ăsta. Deci miniștrii să fie evaluați corespunzători de către partide, nu pe unii miniștri să îi ții pentru că vrei tu să îi ții„, a precizat social-democratul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase