Politic
16.09.2019
Politică

Băișanu anunță că peste cinci deputați ALDE ar putea părăsi grupul de la Cameră

Băișanu anunță că peste cinci deputați ALDE ar putea părăsi grupul de la Cameră
Alexandru Băișanu, exclus din ALDE pentru că a accepat să fie propus ministru în Guvernul Dăncilă, anunță că sunt peste cinci deputați care ar pleca din grupul ALDE pentru a forma un alt grup. Acesta a precizat că l-ar denumi „România demnă, România în picioare".

„Deci nu am primit nici o hârtie, statutul meu în acest moment până nu primesc o hârtie, eu sau organizația din care fac parte este că sunt membru ALDE, îmi voi susține în forurile de conducere ale partidului opiniile, voi aduce argumente, iar dacă va fi vorba de excludere și Călin Popescu Tăriceanu vrea să excludă partidul din partid partea rămâne singură”, a declarat Alexandru Băișanu, luni la Digi 24.

Acesta a adăugat că cinci deputați ALDE vor să plece și să formeze alt grup parlamentar, însă fără a demisiona din partid.

„Gândiți-vă că dacă cinci dintre noi și suntem mai mulți de cinci deputați plecăm din grupul ALDE și formăm alt grup, un grup independent în opinia mea i-aș da și o denumire „România demnă, România în picioare” pentru că de asta are nevoie România în momentul de față grupul ALDE se desființează. Nu doi, ci cinci să plece. Nu ne dăm demisia din partid, plecăm din grupul ALDE și formăm un alt grup. Există posibil, astăzi (luni – n.r.) vom hotărî acest lucru și nu cred că e tocmai bine ceea ce face Călin Popescu Tăriceanu cu proprii colegi. Iată Călin Popescu Tăriceanu rămâne și la Senat și la Camera Deputaților fără partid în Parlamentul României. „, a conchis Băișanu.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis, vineri, validarea excluderii lui Teodor Meleșcanu și celor trei membri ai partidului care au acceptat să fie propuși miniștri în Guvern.

Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Teodor Meleșcanu au anunțat că vor contesta în instanță decizia excluderii din ALDE.

Fostul lider al senatorilor ALDE Daniel Zamfir se va afilia grupului de la Senat al PSD, pentru a nu își pierde locul în Comisia economică, însă rămâne membru al ALDE, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în urma afilierii la grupul ALDE din senat al membrilor Pro România Adrian Țuțuianu, Vasile Ilea și Nicolae Marin, urmează ca grupul să fie depusă o solicitare la conducerea Senatului pentru înființarea unui grup parlamentar mixt, care să poarte denumirea „Democrația”.

Inchide