Barna salută decizia Guvernului cu privire la alegerea primarilor în două tururi: PSD să nu își facă iluzii. Nu vom sprijini moțiunea

Redactor:
Diana Grigore
Barna salută decizia Guvernului cu privire la alegerea primarilor în două tururi: PSD să nu își facă iluzii. Nu vom sprijini moțiunea
Dan Barna salută decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Liderul USR transmite PSD-ului să nu își facă iluzii, deoarece nu va sprijini moțiunea de cenzură sau orice acțiune menită să împiedice cetățenii să își aleagă primari legitimi.

„Încă un obiectiv major din Acordul USR cu Guvernul -angajat- astăzi. Salut decizia guvernului de a-și angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De doi ani de zile, USR a solicitat constant guvernelor României să facă acest lucru. De altfel, aceasta a fost una dintre principalele condiții în baza cărora cabinetul actual a primit voturile noastre la învestitură. Acordul politic semnat atunci mai are și alte puncte a căror rezolvare o așteptăm”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

El susține că PSD nu trebuie să își facă iluzii, deoarece USR nu va sprijini nicio acțiune menită să împiedice revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Nu e exemplu mai bun decât drama Bucureștiului sub administrația catastrofală a Gabrielei Firea. E datoria noastră să nu mai lăsăm astfel de oameni să ne conducă primăriile. E datoria noastră să lucrăm pentru a îndepărta răul și a-l înlocui cu binele pe care pot să îl aducă oameni competenți și de bună credință. O să găsiți acești oameni la Alianța USR PLUS. PS: PSD și alți adversari ai democrației să nu își facă iluzii. Nu vom sprijini nicio moțiune sau orice altă acțiune menită să oprească cetățenii din a-și alege primari legitimi”, a subliniat Barna.

Reacția vine în contextul în care Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

 

Tags:
Inchide