Baronul de Mehedinți a donat PSD 88 LA SUTĂ din ce a câștigat. Cum supraviețuia oficial familia Duicu, din alocația copiilor, cu 392 de lei lunar

Publicat: 04/04/2014, 13:04
Actualizat: 18/03/2015, 20:13

Reținut în această dimineață de procurorii DNA pentru 6 infracțiuni de corupție, PSD-istul Adrian Duicu este președintele de Consiliu Județean care a supraviețuit, oficial, în 2013, din alocația copiilor și o parte din salariul soției. Veniturile sale asumate se rezumă la doar 40.696 de lei pe an. Cu toate acestea, Duicu figurează ca fiind unul dintre principalii sponsori persoane fizice ai PSD, cu 36.000 de lei, donați numai în 2013.

Din informațiile obținute de gândul, în realitate, președintele CJ Mehedinți ar controla două televiziuni în județ – Tele 2 Drobeta și TV Charisma, cea din urmă achiziționată în urmă cu doi ani – și este în spatele benzinăriilor din zonă.

Duicu are în partid susținerea președintelui executiv Liviu Dragnea, cu ajutorul căruia a și promovat în ultimii ani. Este însă de notorietate și faptul că liderul PSD, Victor Ponta, obișnuiește ca, de câte ori se află în Caraș-Severin, să se oprească la casa din Topleț a familiei lui Duicu de unde a fost de altfel ridicat astăzi președintele CJ.

Situația financiară hilară a președintelui CJ

Dacă procurorii îl acuză de fapte de corupție, din propriile declarații ale președintelui CJ Mehedinți ar rezulta că liderul PSD și-a întreținut familia anul trecut cu doar 392 de lei pe lună.

Astfel, veniturile însumate ale familiei Duicu, așa cum apar în declarația de avere depusă în iunie 2013 de către președintele CJ, însumează 40.692 de lei, incluzând aici alocația anuală la care au dreptul cele două fiice ale sale.

Adrian Duicu susține că nu primește decât indemnizația de consilier județean PSD și pe cea de președinte al CJ, soția sa având, ca administrator la INVERST PETROLEUM IMPEX SRL, un venit anual de 10.536 de lei, adică 880 de lei pe lună.


Veniturile familiei Duicu 2013, potrivit ultimei declarații de avere a președintelui CJ, Adrian Duicu, din iunie 2013

ÎNTREAGA AVERE DECLARATĂ DE ADRIAN DUICU

Cu toate acestea, Adrian Duicu a găsit resursele financiare pentru a plăti cotizații oficiale la PSD de 36.000 de lei anul trecut, în trei tranșe: una în iuna ianuarie și altele două în aprilie 2013. Suma figurează în centralizatorul asumat de partid și publicat luni în Monitorul Oficial.


Donațiile însumând peste 10 salarii minime brute către PSD, în 2013. Sursa: Monitorul Oficial

Un calcul aritmetic simplu arată că familia Duicu a renunțat la peste 88% din veniturile sale transparente în favoarea PSD.

Averea nedeclarată a familiei Duicu și relațiile politice ale liderului PSD

Depusă simultan, cea mai recentă declarație de interese a președintelui CJ nu include participarea în activitatea niciunei societăți comerciale. Adrian Duicu menționează doar funcțiile sale politice de secretar executiv al PSD și lider al filialei Mehedinți. Ulterior, în noiembrie, a fost ales, în plus, președinte al Ligii aleșilor locali ai PSD.

INTERESELE ASUMATE DE ADRIAN DUICU

Informațiile obținute de gândul din surse politice indică faptul că președintele CJ Mehedinți are controlul a două dintre televiziunile locale – este vorba despre Tele 2 Drobeta și despre TV Charisma – și este omul din umbră al rețelei de benzinării din județ.

De altfel, începuturile sale în PSD, în 2001, au coincis cu numirea sa în funcția de director al sucursalei Mehedinți a companiei Petrom. La vremea respectivă, Adrian Duicu era susținut de Eugen Nicolicea, actualul ministru UNPR pentru Relația cu Parlamentul, pe care l-a debarcat ulterior de la șefia filialei, împiedicându-l inclusiv să candideze din partea PSD în colegiul în care era ales deputat. Scandalul din PSD Mehedinți s-a încheiat cu excluderea lui Nicolicea și consolidarea puterii lui Duicu. Acesta nu a candidat însă la președinția CJ decât în 2012, câștigând-o.

În interiorul PSD, ascensiunea lui Adrian Duicu s-a bazat pe sprijinul lui Liviu Dragnea, dar și pe cel al lui Victor Ponta. Este de altfel de notorietate faptul că președintele PSD obișnuiește ca, de câte ori se află în Caraș-Severin, să se oprească la casa din Topleț a familiei lui Duicu de unde a fost de altfel ridicat astăzi președintele CJ.

În urmă cu o săptămână, premierul l-a numit în funcția de subprefect de Mehedinți, ocupată până acum de un liberal, pe un apropiat al lui Duicu. Funcția i-a revenit lui Felix Manta, finul de cununie al lui Duicu, numit până acum într-un alt post cu susținere politică, cel de șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți.

Ieri, Victor Ponta a evitat însă să facă orice comentariu legat de situația colegului său de partid. „Nu pot să comentez, m-ați criticat mereu că comentez de justiție. Nu pot să comentez”, s-a eschivat premierul.

președinte al biroului Ligii aleșilor locali ai PSD (noiembrie 2013)

Citeste mai mult: adev.ro/n3ewdf

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
VIDEO. Imagini noi cu presupusul palat al lui Vladimir Putin. Cum arată camera specială de...
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
UPDATE: GEANTĂ SUSPECTĂ, lângă CITY Mall. Erau articole VESTIMENTARE. Video
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Intrăm din nou în stare de urgență? Anunțul ȘOC al momentului
Klaus Iohannis a luat decizia momentului! L-a dat afară imediat. A fost condamnat definitiv
Se rupe Guvernul? Ciolacu e decis. Anunț de ultimă oră
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...