Barroso, un nou AVERTISMENT: E extrem de important ca numirea șefilor Parchetului și DNA să fie corectă și transparentă

Barroso, un nou AVERTISMENT: E extrem de important ca numirea șefilor Parchetului și DNA să fie corectă și transparentă
Președintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, potrivit unui comunicat difuzat după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că pentru atingerea de către România a obiectivelor MCV este deosebit de important ca numirea procurorului general și a șefului DNA să fie derulată "corect și transparent".

Președintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, potrivit unui comunicat difuzat după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că pentru atingerea de către România a obiectivelor MCV este deosebit de important ca numirea procurorului general și a șefului DNA să fie derulată „corect și transparent”.

„Președintele Barroso a subliniat importanța continuării eforturilor pentru atingerea obiectivelor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Va fi deosebit de important ca nominalizările cheie pentru funcțiile de procuror general și procuror-șef al DNA să fie derulate într-un mod corect și transparent”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

De asemenea, Barroso i-a spus lui Ponta că „Guvernul atât înainte, cât și după alegeri, ar trebui să evite să instaleze miniștri împotriva cărora există decizii clare privind integritatea”.

Totodată, comunicatul subliniază faptul că lui Ponta i-au fost transmise de către Barroso aceleași îngrijorări care au fost exprimate și săptămâna trecută în întâlnirea cu președintele Traian Băsescu privind „necesitatea ca România să îndepărteze toate dubiile privind angajamentul său în privința respectării statului de drept, independenței justiției și deciziilor constituționale”.

Președintele Comisiei Europene a arătat că „toate forțele politice din România, atât de la guvernare, cât și din opoziție, trebuie să acționeze cu responsabilitate și rezervă și să se concentreze foarte ferm asupra necesității urgente de a reface stabilitatea politică și instituțională”.

„Aceasta va fi importantă în special în privința campaniei pentru alegerile parlamentare din această toamnă”, se arată în comunicatul Comisiei Europene. Barroso a insistat și pe importanța promovării de către România a valorilor europene, a valorilor justiției și libertăților și a tuturor principiilor unei adevărate societăți pluraliste.

În comunicatul CE se mai arată că va fi adoptat până la sfârșitul acestui an un nou raport în cadrul MCV, prin care să se stabilească dacă toate îngrijorările care au fost exprimate au fost rezolvate, iar echilibrele democratice au fost reinstaurate.

Ministerul Justiției a publicat pe site-ul instituției anunțul pentru selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de procuror general al României și procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, precizând că a ținut cont de recomandările Comisiei Europene.

„Anunțul este însoțit și de Standardele de organizare și desfășurare a selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea 303/2004 și de Standardele de evaluare a interviului susținut pentru selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea 303/2004”, informează luni MJ.

La elaborarea documentației au fost avute în vedere și recomandările Comisiei Europene, transmise Ministerului Justiției la data de 11 septembrie 2012.

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide