Barroso, un nou AVERTISMENT: E extrem de important ca numirea șefilor Parchetului și DNA să fie corectă și transparentă

Barroso, un nou AVERTISMENT: E extrem de important ca numirea șefilor Parchetului și DNA să fie corectă și transparentă
Președintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, potrivit unui comunicat difuzat după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că pentru atingerea de către România a obiectivelor MCV este deosebit de important ca numirea procurorului general și a șefului DNA să fie derulată "corect și transparent".

Președintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, potrivit unui comunicat difuzat după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că pentru atingerea de către România a obiectivelor MCV este deosebit de important ca numirea procurorului general și a șefului DNA să fie derulată „corect și transparent”.

„Președintele Barroso a subliniat importanța continuării eforturilor pentru atingerea obiectivelor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Va fi deosebit de important ca nominalizările cheie pentru funcțiile de procuror general și procuror-șef al DNA să fie derulate într-un mod corect și transparent”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

De asemenea, Barroso i-a spus lui Ponta că „Guvernul atât înainte, cât și după alegeri, ar trebui să evite să instaleze miniștri împotriva cărora există decizii clare privind integritatea”.

Totodată, comunicatul subliniază faptul că lui Ponta i-au fost transmise de către Barroso aceleași îngrijorări care au fost exprimate și săptămâna trecută în întâlnirea cu președintele Traian Băsescu privind „necesitatea ca România să îndepărteze toate dubiile privind angajamentul său în privința respectării statului de drept, independenței justiției și deciziilor constituționale”.

Președintele Comisiei Europene a arătat că „toate forțele politice din România, atât de la guvernare, cât și din opoziție, trebuie să acționeze cu responsabilitate și rezervă și să se concentreze foarte ferm asupra necesității urgente de a reface stabilitatea politică și instituțională”.

„Aceasta va fi importantă în special în privința campaniei pentru alegerile parlamentare din această toamnă”, se arată în comunicatul Comisiei Europene. Barroso a insistat și pe importanța promovării de către România a valorilor europene, a valorilor justiției și libertăților și a tuturor principiilor unei adevărate societăți pluraliste.

În comunicatul CE se mai arată că va fi adoptat până la sfârșitul acestui an un nou raport în cadrul MCV, prin care să se stabilească dacă toate îngrijorările care au fost exprimate au fost rezolvate, iar echilibrele democratice au fost reinstaurate.

Ministerul Justiției a publicat pe site-ul instituției anunțul pentru selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de procuror general al României și procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, precizând că a ținut cont de recomandările Comisiei Europene.

„Anunțul este însoțit și de Standardele de organizare și desfășurare a selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea 303/2004 și de Standardele de evaluare a interviului susținut pentru selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea 303/2004”, informează luni MJ.

La elaborarea documentației au fost avute în vedere și recomandările Comisiei Europene, transmise Ministerului Justiției la data de 11 septembrie 2012.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Un bărbat din Mediaș, infectat cu COVID-19, a murit așteptând să se elibereze un pat...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
I se spunea AMAZOANA și dădea gata orice BĂRBAT. Niciunul nu rezista la așa „tehnică”
Veste genială pentru pensionari! Apare un nou tip de pensie în România. Cine va putea...
BOMBĂ! Explicația din spatele declarațiilor disperate ale lui Dan Bittman. Legătura cu părinții lui morți
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau iluminatii, care s-ar putea...
Inchide