Băsescu, atac la Iohannis: „Este cea mai mare eroare politică făcută de un președinte în ultimii 11 ani. A abdicat fără să fie rege”

Redactor:
Sorina Ionașc
Fostul șef al statului, Traian Băsescu, l-a criticat pe actualul președinte, Klaus Iohannis, pentru faptul că a promulgat noua lege a alegerilor parlamentare, susținând că este "cea mai mare eroare politică făcută de un președinte în ultimii 11 ani". Unul dintre argumentele sale este și faptul că, prin noile prevederi, se ajunge la un număr de 466 de deputați și senatori, în timp ce la referendumul din 2009, alegătorii au votat că vor doar 300.

Traian Băsescu a lansat o serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis, atât pe tema promulgării legii alegerilor parlamentare, cât și pe tema măririi salariilor demnitarilor.

Într-o declarație făcută la sediul PMP, Băsescu i-a transmis șefului statului că a făcut „cea mai mare eroare politică din ultimii 11 ani” prin promulgarea noii legi a alegerilor parlamentare. Fostul președinte susține că, potrivit noii legislații, viitorul Parlament va avea 466 de deputați și senatori, asta deși, la referendumul din 2009, românii au decis că vor doar 300 de aleși.

„Acel referendum în care românii s-au pronunțat pentru Parlament cu 300 de parlamentari a fost tratat ca un referendum facultativ, ceea ce nu există în Constituție. Parlamentul a mai vrut să facă modificări pe legislația electorală. Trebuie respectat rezultatul referendumului, așa cum a decis și CCR”, a declarat Traian Basescu, la sediul PMP.

De altfel, într-o postare pe Facebook, făcută tot marți, Băsescu l-a criticat pe Iohannis pentru același lucru.

„Președintele Iohannis a abdicat fără să fie rege. Promulgînd fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, Președintele Iohannis și-a abandonat cea mai importantă prerogativă, aceea de a-i reprezenta și de a lucra pentru cei care l-au ales. Mare decepție cînd am constatat că legea nu este atacată la Curtea Constituțională. Dacă Parlamentul nu a binevoit să respecte votul exprimat de români într-un referendum validat, Președintele României avea obligația constituțională să acționeze în favoarea propriului popor. Președintele Iohannis a abdicat de la îndatoririle constituționale în condițiile în care avea la dispoziție Decizia nr. 682/2012 a Curții Constituționale care în mod indirect îl obliga la reacție. In realitate, românii au fost „puțin vînduți” pentru liniștea Președintelui în relația cu politicienii”, a scris Băsescu.

Argumentul principal pe care îl folosește este același: nerespectarea voinței poporului, de la referendumul din 2009, privind numărul de parlamentari.

„O fi prea greu pentru domnul Iohannis să fie loial constituției și propriului popor?”, s-a întrebat, retoric, Băsescu.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide