Băsescu: Dacă știe că soțul nu este invalid, doamna Câmpeanu să-și prezinte demisia

Băsescu: Dacă știe că soțul nu este invalid, doamna Câmpeanu să-și prezinte demisia
Publicat: 19/02/2014, 20:24
Actualizat: 05/09/2019, 16:49

Traian Băsescu a făcut un apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-și prezinte demisia dacă știe că soțul ei nu este invalid.

„Dacă știe că soțul dânsei nu este invalid, nu are handicap sever (…) să-și prezinte demisia”, a spus Băsescu, referindu-se la Mariana Câmpeanu.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soțului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie și indemnizație de însoțitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare și diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigații Media.

Informațiile apar într-un material de presă publicat marți de Centrul de Investigații Media.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că materialul de presă despre pensionarea soțului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei și a familiei, printr-un demers „nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete”, demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Mariana Câmpeanu face referire și la faptul că soțul ei este, în prezent, „o persoană deplasabilă și relativ coerentă”.

„Am încercat împreună cu copiii mei și familiile lor să-i asigurăm soțului meu un climat de viață echilibrat și armonios, care să-i permită dacă nu refacerea, cel puțin menținerea stării generale la un nivel acceptabil, iar faptul că în prezent este o persoană deplasabilă și relativ coerentă, reprezintă o satisfacție și nicidecum un prilej de explicații publice asupra unor chestiuni de viață care nu prezintă și nu au de ce să reprezinte un subiect de dezbatere publică și linșaj mediatic. (…) Soțul meu este un cetățean obișnuit, prin urmare expunerea sa pe ecrane și în fotografii, în timp ce se deplasează ezitant în fața casei, și repetarea obsesivă a acestor cadre la interval de minute, nu servește unui deziderat de informare a publicului, ci reprezintă un afront la dreptul său la intimitate și imagine”, explică demnitarul.

Câmpeanu ține să precizeze că, de la pensionare, soțul său a fost diagnosticat și cu alte afecțiuni: cancer, operat, iradiat și chimio-tratat; enterită radică operată; agravarea consecințelor accidentului vascular (demență mixtă, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestări specifice de pierdere a cunoștinței, pierderi de echilibru, lipsă de orientare în timp și spațiu).

„Toate aceste manifestări nu sunt permanente, dar supravegherea trebuie să fie continuă”, subliniază ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase