Băsescu iese la atac: PSD prin tradiție FURĂ în secțiile de votare/ Ce spune fostul președinte despre o posibilă candidatură la alegerile EUROPARLAMENTARE

Băsescu iese la atac: PSD prin tradiție FURĂ în secțiile de votare/ Ce spune fostul președinte despre o posibilă candidatură la alegerile EUROPARLAMENTARE
Publicat: 24/03/2019, 08:03
Actualizat: 25/03/2019, 19:54

„Este o condamnare (pe numele lui Liviu Dragnea-n.r) pentru că a furat voturi. Nu puteți să îi acoperiți la o fraudă de două milioane de voturi. Au băgat mai multe voturi decât oameni la vot. La vot au fost vreo șase milioane. Frauda evaluată este pe circa două milioane de euro. (…) PDL nu a furat la alegeri, dar PSD prin tradiție fură în secțiile de votare. PDL a fost un partid corect”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte a adăugat că „în momentul de față sunt doar două partide care au structurile necesare pentru a lansa un președinte: PSD și PNL, precizând că se referă la PNL nu prin structurile lui, ci prin ale fostului PDL.

El a afirmat că Liviu Dragnea ar putea candida la alegerile prezidențiale, „dacă până la urmă se dau ordonanțele lui tudorel Toader, ca să îl albească, pentru că dacă vor trece ordonanțele, pentru că are o condamnare”.

Întrebat dacă la următoarele alegeri prezidențiale va exista posibilitatea de fraudare a votului, Băsescu a susținut că dacă nu vor exista camere de supraveghere va exista această posibilitate.

„Da, cu o singură condiție: dacă nu va exista cameră de luat vederi în secția de votare. Fraudă cu număr de voturi nu s-ar mai putea face, pentru că va funcționa din nou sistemul cu suoravegherea buletinelor, a cărților de identitate. Singurul moment în acre se poate produce frauda, dar la dimensiuni mici este când se numără voturile. Dacă în secția de vtare va fi o cameră de luat vederi nu se va mai putea fura nici acolo. Dacă avem în fiecare clasă în care dau copiii bacalaureatul am putea să avem cu ușurință și la alegeri, pentru că acele camere sunt în școli, secțiile de votare sunt în școli.. Deci dacă se pune cameră avem șansa să fie un număr corect”, a conchis Băsescu.

În opinia sa Laura Codruța Kovesi nu are șanse să câștige alegerile prezidențiale din partea USR-PLUS și că aceasta nu va intra în cursa pentru Cotroceni.

Băsescu, despre europarlamentare: Parcă mi-e așa să îmi sfârșesc cariera tot cu valiza-n mână

Traian Băsescu a precizat, sâmbătă seara că încă nu a luat decizia dacă va candida la alegerile europarlamentare. El a mai spus că nu ar vrea să-și termine cariera politică „tot cu valiza-n mână”, dar în același timp a apreciat că de la Bruxelles ar putea aduce mai multe beneficii României.

„E o discuție care urmează în partid. O să avem săptămâna viitoare un Consiliu Național. Vom vedea”, a declarat la România TV Traian Băsescu, întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare.

El a mai afirmat că nu ar vrea să-și termine cariera politică „tot cu valiza-n mână”, dar în același timp a apreciat că de la Bruxelles ar putea aduce mai multe beneficii României.

„Trebuie să spun că mi-am început viața cu valiza-n mână. Îmi luam valiza și plecam cu vaporul până la capătul lumii și parcă mi-e așa să îmi sfârșesc cariera tot cu valiza-n mână, săptămânal, la Bruxelles, dar vom vedea. În orice caz, cert este un lucru – din punct de vedere a ceea ce aș putea face, eventual, pentru România sunt calificat și știu instituțiile Uniunii Europene și am zece ani de experiență în Consiliul European, acolo unde se luau decizii”, a adăugat el.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom