Băsescu îi acuză pe „moguli” că „duc politica dezbinării”: „Ți se poate întâmpla exact ca în Ucraina”, iar „NATO nu poate interveni”

Băsescu îi acuză pe „moguli că „duc politica dezbinării: „Ți se poate întâmpla exact ca în Ucraina, iar „NATO nu poate interveni
Publicat: 17/05/2014, 11:41
Actualizat: 07/05/2019, 01:37

Prezent la o dezbatere despre corupție și stat de drept, președintele Traian Băsescu a acuzat din nou trusturile de presă de orchestrarea unor „campanii de denigrare” a instituțiilor susținând că „acest tip de vulnerabilitate” poate duce la crize precum cea din Ucraina, fără ca NATO să se poată solidariza însă militar cu un stat membru cât timp „armata nu pătrunde”.

„Este o bătălie pentru slăbirea coeziunii națiunii. Voiculescu o duce de 10 ani, Vântu a dus-o cât a fost liber, acum i-a preluat năravurile Ghiță”, și-a făcut Băsescu lista scurtă a „mogulilor” acuzați că „duc politica dezbinării”, arătând că „e un aspect pe care nu numai noi îl sesizăm, ci îl sesizează și partenerii noștri”.

Băsescu susține că dezbinarea socială și corupția au fost cauzele principale ale situației în care este astăzi Ucraina și sugearează că și România are aceleași vulnerabilități, deși „este departe de a fi cea mai coruptă țară din UE”.

„Lipsa statului de drept și corupția ne împing și în alte zone. Riscuri pentru securitatea națională. Ucraina este un rezultat al corupției crâncene care a rezistat și în timpul Iuliei Timoșenko și în timpul lui Ianukovici. Țara a fost atât de slabă încât i s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonț. Corupția poate distruge un stat”, a spus președintele, justificând prin criza de la graniță includerea corupției, în 2010, în Strategia de Apărare 2010 pe care, în opinia sa, „din acest motiv, Parlamentul n-a aprobat-o nici azi”.

Presiunile trusturilor de presă, susține Băsescu, ar avea efecte similare asupra securității. „A doua vulnerabilitate pe care am inclus-o o reprezintă campaniile media. Acest tip de vulnerabilități nu apar din neant. Ele sunt coordonate și până la urmă produc efecte, iar în cele din urmă ți se poate întâmpla exact ca în Ucraina. NATO funcționează în momentul în care un stat este atacat. Dar pentru astfel de mișcări în care armata nu pătrunde pe teritoriul unui stat NATO nu există articol care să cheme la solidaritate”, a adăugat Băsescu.

La dezbaterea despre statul de drept de la Alba Iulia, organizată de PMP și de Fundația „Mișcarea Populară”, președintele Traian Băsescu a fost secondat de fostul premier PDL, Emil Boc.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...