Băsescu îi răspunde lui Ponta: Premierul minte și îi protejează pe baronii care au dobândit terenuri în mod ilegal

Băsescu îi răspunde lui Ponta: Premierul minte și îi protejează pe baronii care au dobândit terenuri în mod ilegal
Publicat: 14/04/2014, 17:37
Actualizat: 29/07/2016, 18:30

Președintele Traian Băsescu susține că declarațiile de luni ale lui Victor Ponta sunt „în tonul acțiunilor și al declarațiilor mincinoase cu care ne-a obișnuit deja și care i-au adus un umilitor renume de mincinos”, premierul fiind mai preocupat de protejarea baronilor decât de nevoile românilor.

„Constat, cu surprindere, că prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta, are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali și pentru prezervarea propriei funcții decât pentru nevoile reale ale românilor. Preocuparea domnului prim-ministru ar trebui să fie mai degrabă crearea de locuri de muncă, renunțarea la acciza aplicată combustibililor și îmbunătățirea reală a condițiilor de trai ale populației, creșterea colectărilor de venituri la bugetul de stat și nu doar propaganda deșănțată prin care încearcă să ne convingă pe toți ce bine o ducem sub guvernarea Ponta”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale, care prezintă precizări ale președintelui Traiaqn Băsescu, cu privire la afirmațiile premierului Victor Ponta.

Potrivit șefului statului, „afirmațiile primului-ministru sunt în tonul acțiunilor și al declarațiilor mincinoase cu care ne-a obișnuit deja și care i-au adus un umilitor renume de mincinos”.

Traian Băsescu mai menționează că, „pentru simpatia și voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calcă din nou în picioare interesul și nevoile reale ale românilor, alimentându-i, însă, și cu minciuna că terenurile de la Nana ar fi fost achiziționate de familia sa înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare din data de 9 septembrie 2013”.

„Constat furia pe care a stârnit-o achiziționarea cinstită a unui teren, printr-un credit bancar, și uimirea liderilor PSD în fața unei tranzacții corecte și legale a cărei investigare cu cât avansează mai mult, cu atât confirmă că s-a făcut cu respectarea deplină a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta și pentru baronii care și-au dobândit terenuri în mod ilegal să înțeleagă că acestea pot fi cumpărate cinstit, în schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este să jefuiască terenuri de la Academia de Științe Agricole și Silvice «Gheorghe Ionescu-Șișești» sau de la Agenția Domeniilor Statului (ADS)”, se mai afirmă în comunicatul de presă.

Traian Băsescu dă asigurări că atât el cât și familia sa stau la dispoziția organelor de anchetă, pentru a dovedi legalitatea tranzacției. „Vă asigur că și eu și familia mea stăm oricând la dispoziția organelor de anchetă pentru a dovedi legalitatea acestei tranzacții și pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta. Fac precizarea că tranzacția de la Nana este încheiată între doi subiecți de drept privat, iar plățile s-au făcut transparent, numai prin bănci, putând fi, cu ușurință, controlate de instituțiile statului care sunt interesate să dovedească adevărul în acest caz”, mai precizează șeful statului.

Acuzațiile lui Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Parlament, că, în urma declarațiilor șefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusă, marți, o plângere penală împotriva președintelui Traian Băsescu, pe care o dorește semnată de cât mai mulți parlamentari, inclusiv din opoziție.

El a spus că este vorba despre „un atac mafiot” al lui Traian Băsescu la adresa unui senator. „Am discutat cu toții din punct de vedere politic și legal consecințele atacului pe care nu mă feresc să-l numesc un atac mafiot efectuat aseară de către Traian Băsescu împotriva colegei noastre, domna senator Firea. Am decis ca toți parlamentarii, nu doar din coaliția de guvernare, dar dacă sunt și liberali, de la PPDD, sau de la PDL, care vor dori, până mâine (marți – n.r.) avem o plângere penală împotriva președintelui Traian Băsescu petru două infracțiuni: infracțiunea de amenințare și infracțiunea de șantaj”, a declarat premierul Victor Ponta după ședința liderilor coaliției guvernamentale.

Ponta a mai spus că „este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameințată direct, de către președinte”. „Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputra politică”, a mai spus premierul.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacționat, luni, la afirmațiile președintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că așteaptă cu interes reacțiile instituțiilor și ale ambasadelor statelor democratice față de acest „act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea precizează, într-o postare pe Facebook, că președintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călărași.

„Aștept cu interes reacțiile instituțiilor statului și ale ambasadelor statelor democratice față de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Președintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât și fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziția Parchetului privind terenul din comuna Nana și că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, președintele a spus că și acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York